bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,756.96 5.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,786.20 22.52%
bnb
BNB (BNB) $ 615.87 7.66%
solana
Solana (SOL) $ 179.61 1.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545114 6.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502129 7.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.17066 12.58%

Alman Bankası Commerzbank, Kripto Saklama Lisansı için Başvurdu

Alman Bankasi Commerzbank Kripto Saklama Lisansi için Başvurdu

Küresel olarak kripto paraların benimsenmesi ve kullanımı tüm hızıyla artarken, ana akım bankacılık şirketleri de kripto alanındaki çalışmalarını hızlandırıyor. Özellikle Visa ve Mastercard gibi ödeme şirketleri bu alanda oldukça aktif çalışmalar yürütürken, bir adım da Almanya’nın en büyük bankalarından birisi olan Commerzbank‘tan geldi.

Alman Bankasi Commerzbank Kripto Saklama Lisansi için Başvurdu 1

Commerzbank, Kripto Saklama Lisansı için Başvurdu

Almanya merkezli banka Commerzbank, kripto saklama hizmetleri sunmak için Federal Finansal Denetleme Kurumu (BaFin) lisansına başvurduğunu duyurdu. Commerzbank, planlanan kripto saklama hizmetlerini öncelikle kurumsal müşterilere sunmayı amaçlıyor. 

Bir Commerzbank temsilcisine göre banka, fiziksel olmayan varlıkların gözetimi ve ticareti ile ilgili olarak ortaya çıkan dijital ekosistemleri geliştirmekte çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Bildiğiniz üzere banka ayrıca 2021 baharında Deutsche Börse ve Fin-Tech 360x ile bir işbirliğine de yapmıştı. Ek olarak banka temsilcisi, bankanın kendi dijital varlık stratejisini izlediğini ve önümüzdeki yıllarda müşterileri için kendi tekliflerini planladığını da ekledi.

Öyle ki Commerzbank‘ın risk sermayesi bölümü olan Commerz Ventures, 2022’de 300 milyon Euro toplayan üçüncü fonunu başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala