bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,688.06 3.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.34 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 590.12 1.80%
solana
Solana (SOL) $ 146.70 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535246 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469178 0.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162523 16.41%

Coinbase’in PEPE Uyarısı Tepki Topladı

Coinbasein PEPE Uyarisi Tepki Topladi

Kripto para borsası Coinbase‘in yatırımcılara gönderdiği PEPE uyarısına sert tepki geldi. Borsa, 10 Mayıs’ta müşterilerine gönderdiği bir e-postada PEPE‘nin nefret sembolü olduğuna yönelik işaretleri paylaştı. Kripto borsası, memecoin’lerden kısa sürede büyük kârlar elde edildiği ancak uzun vadeli yatırım konusunda dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

eski coinbase yoneticisi hapis cezasina carptirildi 2

PEPE Topluluğundan Coinbase’e Tepki

PEPE topluluğu kripto para borsası Coinbase‘e sert tepki gösterdi. Coinbase’in bildiriminde geçen hafta memecoin’lerin işlem hacminin 2,3 milyar dolara yükseldiği belirtildi. Bu rakam Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. PEPE, 17 Nisan’daki ihracından bu yana yüzde 55 bin artışla yeni memecoin furyasının öncüsü oldu. Kurbağa temalı memecoin’in piyasa değeri kısa sürede 1,8 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı.

Coinbase, PEPE‘nin kurbağa sembolünün nefret sembolü geçmişi bulunduğunu dikkat çekerek, siyasi bağlantısı konusunda uyarı yaptı. Borsaya göre token, 20 yıl önce çizgi roman karakteri olarak internette ortaya çıkan Kurbağa Pepe mem’ine dayanıyor. Anti-Defamation League’e göre söz konusu sembol zaman içinde aşırı sağ gruplar tarafından bir nefret sembolü olarak kullanıldı.

Borsanın uyarısı Twitter’dan sert tepki aldı. Topluluk üyeleri PEPE’nin bir nefret sembolü olmadığını paylaştı. Coinbase‘in özür dilemesi gerektiğini PEPE yatırımcıları, borsadan hesapların silinmesi için çağrı yaptı. Tweetbinder verilerine göre, “#deletecoinbase” hashtag’ine son iki saatte 14 binden fazla paylaşım yapıldı. Sosyal medyadan gelen bir paylaşımda PEPE’nin sevgi, eşitlik ve son 2 yıldır web3 topluluğundan yararlanan VC destekli kuruluşlara karşı yapılan bir protesto olduğu ifade edildi. Borsanın PEPE’yi listeleyip listelemeyeceği kesin olarak bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala