bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.51 0.96%
bnb
BNB (BNB) $ 577.31 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 171.99 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520897 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483834 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152895 0.62%

Coinbase Uzun Dönem Bitcoin Yatırımcılarına Güveniyor

Coinbasee Göre Uzun Dönem BTC Yatirimcilarina Güveniyor

Kripto para sektörü ne yazık ki en parlak dönemlerinden geçmiyor. Bir taraftan piyasaların 1 trilyon doların altında yer alması psikolojik bir baskı oluştururken, diğer taraftan düzenleyici belirsizliği ve bunun getirdiği baskılı ortam fiyat bazında sektörün oldukça yavaşlamasına neden oluyor. Bu noktada son dönemde yaşadığı sorunlar ile sık sık gündeme gelen kripto borsası Coinbase‘den de bir takım açıklamalar geldi. Borsa, uzun vadeli yatırımcıların piyasalardaki sis nedeniyle çekingen olduklarını söylüyor. Ancak borsaya göre satışların çoğu kısa vadeli yatırımcılardan kaynaklanıyor.

Coinbase Uzun Dönem BTC Yatırımcılarına Güveniyor

Coinbase’e Göre BTC Satışlarını Sadece Kısa Vadeli Yatırımcılar Gerçekleştirdi

Kripto para borsası Coinbase’in Kurumsal Araştırma Başkanı David Duong, kısa bir süre önce kaleme aldığı yazıda, “son BTC satışı neredeyse sadece kısa vadeli spekülatörler tarafından gerçekleştirildi” diyerek uzun vadeli yatırımcılara olan güvenini vurguladı.

David Duong
Coinbase’in Kurumsal Araştırma Başkanı David Duong

Duong’a göre yatırımcıların varlıklarını ellerinde tutması sayesinde Bitcoin’in Federal Rezerv kaynaklı bir ayı piyasasında hayatta kalacağına ve nihayetinde fiat alternatifi veya dijital altın olarak gelişeceğine dair bir güven işareti olabilir.

Paylaşılan yazıda yer alan detaylara göre Coinbase Analytics tarafından izlenen zincir üstü veriler, yatırımcıların şu anda toplam 21 milyon Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 77’sine sahip olduğunu gösteriyor. Bu veriler, Ocak ayının başındaki en yüksek seviye olan yüzde 80’den biraz uzakta olsa da, 2017 sonundaki boğa koşusunun zirvesi sırasında gözlemlenen yüzde 60’lık zirvenin oldukça üzerinde. Diğer taraftan bu veriler 3.5 yıl içinde spekülatörlerden veya tüccarlardan yatırımcılara önemli miktarda servet dağıtıldığını da gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala