bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,170.19 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.41 2.78%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 148.54 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534131 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461581 1.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162424 1.40%

Coinbase, Circle hissesi aldı

coinbasein base blockchain agi kullanima sunuldu

Kripto para borsası Coinbase, stablecoin şirketi Circle’dan hisse alımı gerçekleştirdi. İki şirketin USDC Coin (USDC) ihracını gerçekleştiren Centre Consortium ortaklığını feshedeceği bildirildi. Coinbase’in satın aldığı hisse büyüklüğü hakkında detay verilmedi. Konuya yakın bir kişi, hisse alımında nakit para verilmediğini ifade etti.

stablecoin ihraccisi circledan onemli hamle

USDC, 6 blockchan’e daha entegre ediliyor

Circle ve Coinbase tarafından ortaklaşa yönetilen Centre Consortium’un kapatılacağı bildirildi. Circle, bu adım ile stablecoin ihraç ve yönetimini tamamen bir araya getirecek ve kurum içine taşıyacak.

Diğer taraftan 6 yeni blockchain ağının Circle’ın stablecoin’i USDC ile entegre edileceği belirtildi. Böylece desteklenen blockchain sayısı 15’e yükselecek. Circle, eylül ayında USDC’yi Near, Optimism, Arbitrum, Cosmos ve Polkadot’ta kullanıma sunmayı planladığını açıklamıştı. Coinbase ise kendi blockchain’i Base’i piyasaya sürmüştü.

Coinbase Ürün Yönetimi Kıdemli Müdürü Phil McDonnell’a göre, USDC’nin geleceği kripto ticaretinin çok ötesine, döviz, sınır ötesi transferleri ve finansal katılım gibi alanlara uzanıyor. PayPal’ın stablecoin hamlesinin pastadaki payı büyüteceğine inandığını belirten McDonnell, “Pek çok insan eninde sonunda kriptoda başka şeylere giden yolu bulacaktır” ifadesini kullandı. Circle, BlackRock ve Fidelity Investments’ın da aralarında bulunduğu şirketlerden 400 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala