bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,789.56 4.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.59 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 578.99 2.95%
solana
Solana (SOL) $ 141.60 2.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527213 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464871 1.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139943 5.34%

Citibank, Kripto Varlık Ödeme Altyapısını Değerlendirdi

citibank kripto varlik odeme altyapisini degerlendirdi

Bankacılık devi Citibank, kripto varlıkların büyümesiyle birlikte kripto varlık ödeme altyapısı için yeni fikirlere yol açtığını düşünüyor. Citibank, kripto varlıkların bilinen ödeme sistemini, bozduklarını düşünse de ödeme altyapısı, işleme ve muhasebede yeni düşüncelere zemin hazırladığını söylüyor.

Citibank, kripto ödemelerini düşünen kuruluşlar için hazırlanan bir raporda; dijital varlıkların genellikle tüm ödeme ekosistemini yeniden tanımlandığını belirtiyor. Banka ayrıca kripto varlıkların gelişmekte olan bir değer olduğunu vurguluyor.

Bankaya göre, kripto varlık ödemelerini tercih eden kuruluşlara öncelikle iki seçenek sunuluyor. Bu iki seçenek; dijital para birimlerini hem yatırımlar hem de değişim aracı olarak değerlendirmek.

citibank kripto varlik odeme altyapisini degerlendirdi 2

Citibank, Entegrasyon için Üçüncü Taraf Aracı Modelini Ekliyor

Kripto varlıklar ile ödemelerde entegrasyonu sağlamak amacıyla Citi, üçüncü taraf aracı modelini kullanabileceğini de ekledi. Raporda, üçüncü taraf bir aracı kullanmanın basit olduğunu ve akışların şirketle olan entegrasyonunu ortadan kaldırdığını belirtiliyor.

Ayrıca raporda, kredi veren kuruluşların doğrudan kripto varlık alma modelini benimsemeleri öneriliyor. Ancak Citi, bu yaklaşımın daha geniş bir muhasebe ve hazine uzmanlığı seviyesine ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

Citi, kripto varlıklara olan bu ilgiyi gösteren önde gelen finans kurumları arasında yer alıyor. Mayıs ayında banka, dijital varlıkları desteklemek için hizmet vermeye başladıklarını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala