bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.52 2.50%
bnb
BNB (BNB) $ 595.05 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 158.04 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541972 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453216 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158962 5.08%

Celsius artık yalnızca madencilik yapacak

celsius

Kripto para kredilendirme şirketi Celsius, yeniden düzenlenen şirketinin Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) gelen geri bildirimlerin ardından yalnızca Bitcoin madenciliğine odaklanacağını söyledi.

Yeniden yapılanma kapsamında Celsius, daha önce ‘Fahrenheit NewCo’ adlı bir kuruluşa devretmeyi teklif ettiği bazı varlıklarının firmanın mülklerinde tutulacağını belirtti. Şirket, ‘Mining NewCo’ kuruluşunun ABD’de halka açık olarak işlem görmesini ve Celsius müşterilerinin mülkiyetinde olmasını planladığını açıkladı.

Ayrıca Celsius, “Önümüzdeki haftalarda Borçlular, Planda yeni Mining NewCo işlemini yansıtacak değişiklikleri onaylamak için İflas Mahkemesi’ne başvuruda bulunmayı planlıyor.” dedi.

Celsius, platformdaki para çekme işlemlerindeki duraklamanın ardından Temmuz 2022’de ABD’nin New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesine Bölüm 11 koruması için başvuruda bulundu. Temmuz 2023’te SEC, eski CEO’nun firmanın Faiz Kazanma Programı aracılığıyla güvenli bir yatırım vaat ettiğini iddia ederek Celsius ve Alex Mashinsky aleyhine dava açtı .

ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, Mashinsky’yi Temmuz ayında tutukladı ve eski Celsius CEO’sunu, müşterileri dolandırdığı iddiasıyla bağlantılı olarak menkul kıymet dolandırıcılığı, emtia dolandırıcılığı ve banka havalesi dolandırıcılığıyla suçladı. Haber yayımlandığı sırada Mashinsky, Eylül 2024’te başlaması planlanan duruşması boyunca 40 milyon dolarlık kefaletle serbest kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala