bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,925.93 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.07 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 575.75 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 168.01 2.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514049 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471101 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150168 1.11%

California Finans Düzenleyicisi, Salt’ın Lisansını Askıya Aldı

california finans duzenleyicisi saltin lisansini askiya aldiadff

FTX krizi ile beraber kripto sektörü zorlu bir dönemden geçiyor. Genel olarak kripto para sektöründeki düzenleyiciler piyasa hakkında açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI), bugün yaptığı açıklamada, düzenleyici kurumun kripto borç verenin bu hafta müşterilerin para çekme işlemlerini duraklatma kararını soruşturması nedeniyle Salt’ın lisansını 30 gün süreyle askıya almak üzere harekete geçtiğini söyledi.

California Finans Düzenleyicisi, Salt’ın Lisansını Askıya Aldığını Açıkladı

Salt, kripto borsası FTX’in çöküşünün etkisi nedeniyle müşteri çekme ve yatırma işlemlerini duraklattığını duyurdu. Bunun yanında Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI), FTX krizinin yol açtığı sorunlardan etkilenen herkesin eyaletteki acil durum hattını kullanma konusunda cesaretlendirdi. 

california finans duzenleyicisi saltin lisansini askiya aldiadf

Kaliforniya eyaleti, FTX borsasının ABD kolunun söz konusu olaylara karışmadığını iddia etmesine rağmen, son zamanlarda ABD’de konuyla ilgili konuşan birçok hükümet oyuncularından bir tanesi oldu. 

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, 10 Kasım’da FTX Token’ının artık değersiz olduğunu ve borsa müşterilerinin ise zor durumda olduğunu belirtti. Bununla birlikte Waters, endüstriye ilişkin düzenleyici çerçevelerin saha da sıkılaştırılması gerektiğine vurguda bulundu.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala