bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,683.33 5.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,360.91 7.33%
bnb
BNB (BNB) $ 528.80 8.38%
solana
Solana (SOL) $ 185.99 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598119 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.623316 9.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132455 11.38%

Paylaş

BTCafe’de Melis Hazal Karagöz’ün Konuğu Bekir Aksoy Oldu

Melis Hazal Karagöz’ün eğlenceli sunumuyla BTCafe‘nin yeni bölümü yayında. BTCafe’nin bu haftaki konuğu oyuncu Bekir Aksoy oldu. Bekir Aksoy ile kripto varlıklar, NFT’ler ve doğru yatırım stratejileri hakkında konuşuldu.

Konu Başlıklar

  • Kripto Varlıklar
  • NFT’ler
  • Doğru Yatırım Stratejileri

Neler Konuşuldu

Melis Hazal Karagöz Bekir Aksoy’a kripto varlıklar ile olan ilgisini ve yatırımlarını sordu:

Bekir Aksoy “Teknoloji gün geçtikçe dönüşüyor ve gelişiyor. Aslında Kripto varlıklar hepimizin hayatına girdi ve yıllar önce diye kendini gösterdi. O yüzden artık sanal demek istemiyorum daha çok dokunamadığımız bir şey. Tabii hayatımızda çok olan bir şeyin de bir maddi tarafında olması gerekiyor. Kripto paralar bu tarz oluşumlar aslında. Bence o yolu açacak enstrümanlar olduğunu düşünüyorum. Dünyada her zaman dönüşüyor, değişiyor mesela ekonomi sistemi değişiyor, finans sektörü değişiyor ve herkesin bir dönüşüme ihtiyacı oluyor. Bu dönüşümün içinde en salt olan gerçek ekonomik durumlar bence” dedi.

Melis Hazal Karagöz Bekir Aksoy’a NFT ile ilgili düşüncelerini sordu:

Bekir Aksoy “Bu konuda aslında en önemlisi ulaşılabilir olmak ve güvenilir olmak ve aynı zamanda da merkeziyetsiz bir bir durum üzerine girmek gerekir çünkü asıl güveni oluşturan ögelerden bir tanesi de budur. Bir merkezi güç varsa, oynanabilir bir güç olabilir. Herkes her şeyi biliyor ve üzerinde bir şey konuşabiliyor. Sanat eserleri de bu açıdan çok değerli dijital ortamda da yapılan da var, elimiz de tutabildiklerimizde var bu sanat eserlerinin dünyaya ulaşabilmesi pazarlanabilmesi özellikle Türkiye açısından hem de sanat açısından ayrıca finansal açıdan çok değerli bir şey olduğunu düşünüyorum.

Bekir Aksoy NFT’ler hakkında; “Sanatçı için telif hakkı çok büyük sorunlardan biri. Dünya ile etkileşim halinde olursak bu bu durumdan kurtulabiliriz. Çünkü sanatçı bir şey öğretiyor ama ne yazık ki bunu telifini alamıyor. Şu anda bu ortamda Kripto varlıklar, dijital platformla beraber bir tuşa bastığınızda size ait olduğu anlaşılıyor. Ayrıca kripto varlıkların ve dijital platformun bu konuda çok büyük bir misyon üstlendiğini düşünüyorum” diye ekledi.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala