bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,273.76 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.14 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 574.62 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 170.29 1.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509214 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467676 2.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148953 2.84%

Brezilya Hükümeti, Blockchain Ağını Hayata Geçiriyor

brezilya hukumeti blockchain agini hayata gecirdigds

Birçok ülke her geçen gün gelişme kaydeden Blockchain teknolojisini benimsemek için yeni çalışmalar yapmaya başladı. Bu kez Blockchain teknolojisini hayata geçiren ülke Brezilya oldu. Brezilya, özellikle kamu harcamalarında yolsuzlukla mücadele etmek için Blockchain teknolojisinin merkezi olmayan yapısından yararlanmaya karar verdi.

Brezilya Hükümetinden Blockchain Adımı

Uniam Sayıştay (TCU) ve Brezilya Kalkınma Bankası (BNDES) arasındaki bir işbirliği anlaşması sayesinde yeni Brezilya hükümeti Blockchain ağı hayata geçirdi.

brezilya hukumeti blockchain agini hayata geciriyorg 2

Lansman etkinliği, resmi Uniam Sayıştay (TCU) YouTube kanalında canlı olarak yayınlandı. Etkinliğin amacı, birkaç konuğun (memurlar, iş liderleri ve akademik kurum temsilcileri) deneyimlerine dayanarak projenin teknik yönlerini tartışmaktı.

Uniam TCU Başkanı Ana Arraes, blockchain teknolojisini kullanma fikrinin 2019’un ikinci yarısında ortaya çıktığını söyledi:

Blockchain teknolojisinin kullanımı, yerleştirilen verilerin denetlenebilirliğini sağlamak için kamuya açık veri tabanlarında bilgilerin depolanmasında daha fazla koruma, şeffaflık ve bütünlük sağladığı için yaygın olarak tartışılıyor.

Brezilya Blochchain Ağı (RBB) hala geliştirme aşamasındadır, ancak başlangıçta vatandaşlara sunulan hizmetleri iyileştirmeyi ve kamu harcamalarında daha fazla izlenebilirlik sağlamayı amaçlayan birkaç kamu kurumunda kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala