bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,211.01 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.65 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 579.36 0.12%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520311 0.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477273 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152964 1.55%

BNB Chain, Yeni Teknolojisini Açıkladı: zkBNB

bnb chain yeni teknolojisini acikladi zkbnbe

Binance‘in layer 1 Blockchain ağı BNB Chain, zero knowledge kanıt ölçekleme teknolojisi zkBNB‘nin piyasaya sürüldüğünü açıkladı. BNB Chain zkBNB teknolojisi ile beraber kullanıcı deneyimini ve saniyedeki işlemler gibi ölçeklenebilirlik ölçümlerini iyileştirmesi amaçlıyor.

BNB Chain’den zkBNB Teknolojisi

Binance‘in layer 1 Blockchain ağı BNB Chain, zkBNB adını verdiği kendi zero knowledge (ZK) kanıtlı ölçekleme teknolojisini duyurdu. ZkBNB’nin amacı, saniye başına daha hızlı işlemler (TPS), kesinlik, daha düşük işlem maliyetleri ve daha önce böylesi görülmemiş ölçeklenebilirlik için ZK SNARK’lar olarak bilinenleri kullanırken temel katmanındaki güvenliği korumak.

Konu ile ilgili olarak detay vermek gerekirse Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin‘in Endgame makalesinde vurguladığı gibi, zero knowledge kanıtları, merkezi olmayan Blockchain’i ölçeklenebilirliği için uygun uzun vadeli çözümlerden biri olarak görülüyor.

bnb chain logo

Yani Zero knowledge, belirli bilgilerin doğrulanmasını sağlamak için matematiksel kanıtları kullanan, gelişmekte olan bir ölçeklendirme teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor.

BNB Chain, en yaygın olarak benimsenen Layer-1 blockchainlerinden biridir ve 5,4 milyar dolardan fazla toplam kilitli değere (TVL) ev sahipliği yapar. Yazı yazıldığı an itibariyle BNB Chain, DeFiLlama‘ya göre tüm zincirler arasında 3. sırada yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala