bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,823.90 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.88 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 578.28 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 171.96 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52129 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483656 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152586 0.78%

Bitwise, ETF başvurusundan geri adım attı

Bitwise, ETF başvurusundan geri adım attı geri çekti

Varlık yönetim şirketi Bitwise, ABD’de Bitcoin ve Ethereum piyasa değerine endeksli borsa yatırım fonu (ETF) başvurundan geri adım attı. Şirket, başvurunun geri çekilmesi için talepte bulunduğu ifade edildi. Kararın SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını ertelemesinin ardından gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

btc etf

Bitwise’dan ETF kararı

Bitwise, Bitcoin ve Ethereum piyasa değerine bağlı ETF başvurunu geri çekti. Karar, şirketin stratejisini yeniden değerlendirmeye başladığı şeklinde yorumlandı. ETF başvurusunun geri çekilmesinin beklenmedik bir durumdu. Şirketin Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan’ın kısa süre önce tüm ETF’lerin SEC tarafından onaylanması gerektiğini savunmuştu.

ETF, Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmayı planlıyordu. Şirket, bu arada başka bir ETF başvurusu için ProShares ile iş birliğine gitmişti. Bitwise’dan yapılan açıklamada, “Tröst, artık fonun etkinliğini talep etme niyetinde değil” ifadeleri kullanıldı.

Son günlerde kripto piyasasında ETF haberleri gündemden düşmüyor. SEC, WisdomTree, Invesco Galaxy, Valkyrie, VanEck, BlackRock, Bitwise ve Fidelity’nin spot Bitcoin ETF başvurularını erteleme kararı aldı. Kurum, incemelerini ekim ayının ortalarına kadar sürdürecek. ETF başvurularının karara bağlanmasının gelecek yılın ikinci çeyreğine bulabileceği ifade ediliyor. Önceki gün ise Grayscale, SEC’e karşı açtığı ETF davasından zaferle ayrılmıştı.

Bitwise, Bitcoin ETF ürünleri için SEC’e başvuru yapan şirketler arasında ön sıralarda yer alıyordu. Şirket, bu yıl vadeli Etherum ETF başvurunu da geri çekilmiş, yaklaşık bir hafta sonra tekrar başvurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala