bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,951.94 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.60 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 578.82 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 172.36 1.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522656 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482952 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153165 1.98%

Grayscale, SEC davasını kazandı

Grayscaleden Fed Tahmini Kripto Paralar Yukselebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Grayscale davasından karar çıktı. Grayscale, mahkeme mücadelesinden zaferle ayrıldı. Temyiz mahkemesi, SEC’in Grayscale Bitcoin Trust teklifini incelemesi gerektiğine karar verdi. Kararın ardından Bitcoin, 27.750 dolar sınırına dayandı.

SEC Valkyriein Bitcoin ETFini incelemeye aldi22

Grayscale-SEC davasından karar çıktı

ABD’de mahkeme, SEC’in Grayscale Bitcoin Trust’ı ile ilgili kararının iptal edilmesine hükmetti. Karara göre SEC’in Grayscale teklifini incelemesi gerekecek. Söz konusu karar, ABD’de ilk spot Bitcoin ETF’i için yeşil ışığın yakılmış olabileceği şeklinde yorumlandı.

Şirketten yapılan açıklamada, kararın Amerikalı yatırımcılar ve Bitcoin ekosistemi için ileriye yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi. Açıklamada, hukuk ekibinin mahkemede kararındaki ayrıntıları aktif olarak gözden geçirdiği belirtildi.

Grayscale Investments, ilk olarak Ekim 2021’de GBTC fonunun borsa yatırım fonuna dönüştürülmesi için başvuru yapmıştı. SEC, Grayscale’ın manipülasyonunu endişelerini gerekçe göstererek başvuruyu reddetmişti. Grayscale, Columbia temyiz mahkemesine başvurarak SEC’in kararını temyize taşımıştı.

Mahkeme kararı, haziran ayında dev şirketlerin spot bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunmasının ardından geldi. Kararın, Grayscale spot Bitcoin ETF’sinin listelenmesini garanti etmediği de ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala