bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,929.79 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.39 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 563.36 1.57%
solana
Solana (SOL) $ 137.76 10.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518192 4.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453297 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132147 4.43%

Bitcoin’i destekleyen başkan adayı ikinci tura kaldı

Arjantin'de ön seçimleri Bitcoin destekçisi aday kazandı

Arjantin’de başkanlık seçimleri ikinci tura kalırken, Bitcoin ile ilgili pozitif görüşler belirten Javier Milei yüzde 30’un üzerinde oy aldı. Oyların yüzde 90’ı sayıldığında ikinci sıraya gerileyen Milei, 19 Kasım’da yapılacak ikinci turda Ekonomi Bakanı Sergio Massa ile karşı karşıya gelecek.

arjantin 1

Arjantin, yeni başkanını seçmek için sandığa gitti. İlk turda kimse yeterli oy oranını elde edemedi. İkinci tur için 19 Kasım’da tekrar sandıklar kurulacak. İlk turda oyların yüzde 90’ı sayıldığında Massa yüzde 36’nın üzerinde destekle önde giderken, Milei yüzde 30’un biraz üzerinde ikinci sırada yer aldı. Arjantin halkı ikinci turda Massa ile Milei arasında seçim yapacak. Başkan adaylarının başkanlığı açık ara kazanabilmeleri için oyların yüzde 45’ine ya da 10 puanlık farkla yüzde 40’ına ihtiyaçları vardı.

Bitcoin destekçisi Milei, ağustos ayında yapılan ön seçimlerde oyların yüzde 30’unu alarak ilk sırayı kazanmıştı. Kendisini anarko-kapitalist olarak tanımlayan Milei, merkez bankasının bir aldatmaca olduğunu iddia etmişti. Milei, Arjantin pesosunu ABD doları ile desteklemeyi terk edeceğini açıklamıştı. Başkan adayı, daha önce Bitcoin’i merkez bankası dolandırıcılarına karşı bir tepki olarak adlandırmıştı. Milei’nin La Libertad Avanza koalisyonu özgürlükçü ve aşırı sağ popülist arasında bir konumda yer aldığı belirtiliyor.

Massa ise Arjantin’in enflasyon krizini çözmek için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatma sözü verdi. Ülkede yıllık enflasyon yüzde 140’a ulaşırken, halkın yüzde 40’u yoksulluk sınırında yaşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala