bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,656.86 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.89 1.21%
bnb
BNB (BNB) $ 574.88 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 169.27 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51009 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468074 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150002 1.64%

Bitcoin volatilitesi için kırmızı alarm

Bitcoin fiyatı neden düştü? Fenomen ve uzmanlar tartışıyor

Analistler, 3 milyar dolar değerindeki Bitcoin opsiyonlarının 29 Eylül’de sona ermesi nedeniyle kripto piyasasında bir miktar dalgalanma bekliyor.

Kripto para fiyatlarında önümüzdeki hafta dalgalanma muhtemel görünüyor. yaklaşık 3 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonu ve 1,8 milyar dolarlık Ethereum opsiyonunun vadesi 29 Eylül’de dolacak. Bu tarih, hem ayın hem de çeyreğin sonu olması nedeniyle özellikle dikkat çekici. Kripto para analistleri, 3 milyar dolar değerindeki Bitcoin opsiyonlarının 29 Eylül’de sona ermesi nedeniyle kripto piyasasında bir miktar dalgalanma bekliyor.

Piyasadaki hareketlilik giderek artıyor!

Deribit Ticaret Müdürü Luuk Strijers, opsiyonların sona erme tarihlerine, özellikle de üç ayda bir sona erme tarihlerine yaklaştıkça kripto para piyasası ile geleneksel finans arasındaki benzerliklerin altını çizdi ve bunun “büyük ticaret hacimlerine ve oynaklığa yol açabileceğini” belirtti.

Strijers The Block’a yaptığı açıklamada, “Piyasa yapıcı hareketleri, özellikle opsiyonların vadesinin dolmasına kadar geçen sürede, piyasa volatilitesinin artmasına neden olabilir” dedi. Ayrıca sözlerine şu şekilde ekleme yaptı: “Piyasa yapıcılar, hedge’lerini dayanak varlığın fiyatındaki değişikliklere uyum sağlayacak şekilde ayarlıyorlar.”

CoinGecko’ya göre Bitcoin’in fiyatı Cuma günü çoğunlukla yatay seyrederek yüzde 0,1 artışla 26.544 dolara yükseldi. Lider kripto para birimi, geçtiğimiz ay yüzde 0,4 düşüşle yatay seyretti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala