bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,992.95 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.36 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 580.86 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 173.45 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522032 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480196 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154135 1.12%

Bitcoin Madencisi Core Scientific, Piyasalara Rağmen Büyüyor

Bitcoin Madencisi Core Scientific Piyasalara Rağmen Büyüyor

Kripto paraların kalbinde yer alan madencilik sektörü, doğal olarak kripto paraların hareketlerinden en çok etkilenen aktörlerden birisi. Özellikle Bitcoin’in (BTC) fiyatında yaşanan dalgalanmalar sonrası birçok madencilik fiş çektiklerine şahitlik ettik. Doğal olarak bu hakla açık madencilik şirketlerinin hisse fiyatlarına da kötü yansıdı. Ancak bu durum madencilerin gelişimine engel olmadı. Öyle ki hashrate bakımından dünyanın en büyük Bitcoin madencisin Core Scientific, 100 milyon dolarlık sermaye finansmanı aldı.

Bitcoin Madencisi Core Scientific, Piyasalara Rağmen Büyüyor

Bitcoin Madencisi Core Scientific 100 Milyon Dolarlık Sermaye Finansmanı Aldı

Hash oranına göre en büyük bitcoin madencisi Core Scientific (CORZ), likiditeyi artırmak için iki yıl içinde bankaya 100 milyon dolara kadar hisse ihraç etmek için yatırım bankası B Riley ile bir anlaşma imzaladı. Bir SEC raporuna göre Core Scientific, belirli sınırlamalara ve koşulların yerine getirilmesine bağlı olarak, adi hisse senetlerinin 100 milyon dolara kadar olan hisselerini B. Riley’e satma ve ihraç etme hakkına sahip. Core CEO’su Mike Levitt yaptığı açıklamada, şirketin bu ek finansmanı bilançosunu desteklemek ve madencinin genişlemesine yardımcı olmak için kullanmayı planladığını söyledi.

Diğer tarafta Core Scientific İcra Kurulu Başkanı Mike Levitt ise şu detaylara yer verdi:

“Olumsuz piyasa koşulları sırasında ek sermayeye erişimin güvence altına alınması, likiditemizi artırıyor ve stratejik seçeneklerimizi genişletiyor. Kendi kendine madencilik ve ortak yerleşim hizmetleri kapasitemizi genişletmeye odaklanmaya devam ederken, bilançomuzu güçlendirmeye ve operasyonlarımızı düzenlemeye devam ediyoruz. B. Riley ile birlikte bu Taahhütlü Sermaye Aracı, büyümemize ve hissedar değeri yaratmamıza yardımcı olacak önemli bir ek finansman kaynağıdır”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala