bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,959.94 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.88 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 577.22 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 167.88 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513228 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471289 2.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150402 1.62%

Bitcoin Madenciliği Hash Oranı Yüzde 30 Düştü

bitcoin madenciligi hash orani y

Hali hazırda kripto para piyasalarında yaşanan düşüşten olumsuz etkilenen Bitcoin madencileri, Amerika’da yaşanan sert kış şartları sebebiyle de zor günler yaşıyor. ABD’de devam eden kar fırtınası ve soğuk hava koşulları, Bitcoin madencileri üzerinde olumsuz bir etkiye neden oldu ve pek çok madencilik şirketinin kapanmasına yol açtı.

Soğuk Havalar Bitcoin Madencilerini Vurdu

CNN’in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde etkisini hissettiren olumsuz hava koşulları, en az 22 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu ve pek çok bölgede elektrik kesintilerine sebebiyet verdi.

bitcoin madenciligi hash orani yuzde 30 dustu 2

İşlemleri işlemek için ne kadar bilgi işlem gücünün kullanıldığının bir ölçüsü olan hashrate ile Bitcoin ağında büyük bir sarsıntı yaşanmış ve hash oranı düşmeye başlamıştı. CoinMetrics verilerine göre kısa bir süre önce hash oranı yüzde 30’dan fazla düşerek, 230 EH/s’den 155 EH/s’ye geriledi.

Yaşanan bu düşüş, pek çok madencinin ABD Ulusal Hava Durumu Servisi’nin yaklaşmakta olan daha soğuk hava dalgası konusunda uyarmasının ardından operasyonlarını duraklatmasıyla geldi.

Riot Blockchain, Core Scientific ve Compass Mining gibi Bitcoin madencilik şirketleri yaşanan zorlu kış kartları nedeniyle Bitcoin madencilik operasyonlarını ya tamamen durdurdu ya da operasyonlarında küçülmeye gitti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala