bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,742.08 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,079.46 2.96%
bnb
BNB (BNB) $ 588.08 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 155.56 4.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538354 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449675 3.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156354 4.60%

Bitcoin işlem ücretlerinde Ethereum’u geride bıraktı

bitcoin 1

Bitcoin (BTC), günlük kripto para işlem ücretlerinde liderliği yeniden ele geçirerek üç yıl içinde ilk kez Ethereum’u (ETH) geride bıraktı.

Son veriler, Bitcoin (BTC) günlük işlem ücretlerinin aynı dönemde Ethereum’un 8,44 milyon dolarını aşarak 11,63 milyon dolara yükseldiğini gösterdi. Şansın bu şekilde tersine dönmesi, Ethereum’un işlem ücretlerinde Bitcoin’i geride bıraktığı üç yıl önce gözlemlenen trendden bir sapmaya işaret etti.

Ethereum’un çeşitli Merkezi Olmayan Uygulamaları (DApp’ler) destekleme yeteneği, onu Merkezi Olmayan Finans (DeFi), NFT’ler ve akıllı sözleşmeleri kapsayan yeni parasal evrimle ilgilenen kullanıcılar için tercih edilen seçenek haline getirdi. Bu çok yönlülük, Ethereum’u ön plana çıkardı ve öncelikli olarak dijital para birimi olarak hizmet veren Bitcoin’e kıyasla çok yönlü bir platform olarak konumlandırdı.

Ancak son gelişmeler, Bitcoin’in ortalama işlem ücretlerinde kayda değer bir artış yaşadığını ve işlem ücreti lideri statüsünü geri kazandığını gösterdi. Kasım ayının başından itibaren, Bitcoin’in ücretleri önemli ölçüde arttı ve 16 Kasım’da işlem başına 18,69 dolara ulaştı. Bu artış, 1 Kasım’da kaydedilen ücrete göre neredeyse yüzde 1000’lik şaşırtıcı bir artışa işaret etti.

Bitcoin’in işlem ücretleri yeniden ilgi odağı olmaya başladıkça bunun madenciler açısından sonuçları önem kazandı. Ücretlerdeki artış, özellikle azalan blok ödülleri karşısında madencilerin gelir akışlarında ihtiyaç duyulan artışı karşıladı. Daha yüksek işlem ücretleri , yaklaşan yarılanmanın etkisini dengelemede ve Bitcoin madencilik ekosisteminin sürdürülebilirliğinin devamını sağlamada önemli bir rol oynamaya başladı.

Bitcoin işlem ücretlerinde son dönemde yaşanan artış, kullanıcılar için bazı rahatsızlıklar yaratsa da, Bitcoin’in ağın güvenliğini güçlendirmedeki rolünün farkında olan uzmanlar tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala