bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,979.95 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.94 5.48%
bnb
BNB (BNB) $ 581.67 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 173.23 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524239 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48481 5.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156197 3.53%

Bitcoin ETF başvuruları için karar haftası

Kripto Dunyasi Gary Gensleri Tiye Aldi2

Kripto dünyasının merakla beklediği spot Bitcoin ETF’leri için kritik bir hafta başlıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), önümüzdeki hafta 7 Bitcoin ETF başvurusunu değerlendirecek. Ağırlıklı olarak kurumun değerlendirme sürecini ertelemesi bekleniyor. Analistler, SEC’in ETF başvurularını onaylanmasının iyi senaryo olabileceğini belirtiyor.

SEC’ten Bitcoin ETF Başvuruları İçin Kötü Haber

SEC’ten erteleme bekleniyor

Grayscale kararı ile bir darbe daha alan SEC, gelecek hafta spot ETF başvuruları ile ilgili karar verecek. Yatırım şirketi Bitwise’ın başvurusunun sonucu 1 Eylül’de belli olacak. BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco ve Wisdomtree için 2 Eylül’de sonuçlar çıkacak. Valkyrie ise 4 Eylül’de SEC’ten geri dönüş alacak.

Bitcoin ETF kararından önce Grayscale mahkemesinin sonuçlanması ise dikkat çekici bir gelişme oldu. Grayscale, SEC’e karşı başlattığı hukuk mücadelesinden zaferle ayrıldı. SEC’in GrayscaleGrayscale kararı sonrasında Bitcoin yükselişe geçti kararı ile ilgili nasıl bir adım atacağı bilinmiyor. Kurumun temyiz başvurusu için 90 günü bulunuyor.

Kararı değerlendiren Bloomberg ETF analisti James Seyffart’a göre, mahkeme kararının SEC’in Grayscale’in veya gelecekteki başvuruların onaylanması anlamına gelmediği ifade etti.

Diğer taraftan kurum, ETF başvuruları ile ilgili nihai kararı vermesi beklenmiyor. Kurumun bu süreci 240 güne kadar erteleme hakkı bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala