bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,972.94 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.92 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 580.20 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 172.27 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520947 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481641 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152735 1.62%

Bitcoin Düşüşü Sonrası Gözler MicroStrategy’de

Bitcoin Düşüşü Sonrasi Gözler MicroStrategyde

Kripto para sektörü oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Özellikle Bitcoin‘in (BTC) yaşadığı son düşüş, beraberinde diğer kripto paraları da aşağı yönlü çekti. Doğal olarak bu düşüşten en çok etkilenenlerde kripto odaklı şirketler olduk. Özellikle dünyanın en büyük Bitcoin bilançosuna sahip olan MicroStrategy, tüm gözleri üzerine çekti.

Bitcoin Düşüşü Sonrası Gözler MicroStrategy'de

MicroStrategy Bitcoin Varlıklarının Bir Kısmını Satmak Zorunda Kalabilir

Kripto odalı yatırım yazılımı şirketi MicroStrategy, devam eden yüksek piyasa oynaklığı nedeniyle Bitcoin destekli kredisini sürdürmenin bir parçası olarak olası bir marj çağrısıyla karşı karşıya. Öyle ki önemli miktarda Bitcoin sahibi şirket, teminat olarak 19.466 Bitcoin ile kripto bankası Silvergate Capital‘den 205 milyon dolar borç almıştı. Kredi koşullarına göre, Bitcoin 21.000 doların altında işlem görürse, şirket bir marj çağrısı başlatmak zorunda kalacak. 

Uzmanlara göre Microstrategy marj çağrısından kaçınmak için kripto para birimine daha fazla teminat dahil etmeye veya amiral gemisi kripto para birimi tarafından desteklenen kredisini karşılamak için Bitcoin varlıklarının bir kısmını satmak zorunda kalabilir. Ancak MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylora göre durum böyle değil. Öyle ki Saylor, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, şirketin Bitcoin stratejisine karar verdirken volatiliteyi göz önünde bulundurarak ve bilançosunu bu duruma göre ayarlayarak adım attığını belirti. Microstrategy bu sayede zor şartlarda varlıklarını tutmaya devam edebiliyor.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala