bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,344.78 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.18 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 575.46 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 171.42 0.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509966 2.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470241 2.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149383 2.17%

Birleşik Krallık’tan Binance ortağına kısıtlama

binance

Birleşik Krallık mali gözlemcisi Binance ortağının kripto reklamları yayınlamasını kısıtladı.

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), kripto borsası Binance’in düzenleyicinin pazarlama rejimine uyum için ortaklık kurduğu eşler arası borç verme platformu Rebuildingsociety’ye kısıtlamalar getirdi.

10 Ekim tarihli bir bildirimde FCA, Rebuildingsociety’nin “yetkisiz bir kişi tarafından iletişim için Nitelikli bir Kripto Varlık için herhangi bir finansal promosyonun içeriğini onaylama” yetkisine sahip olmadığını ve mevcut onayları geri çekmesi gerektiğini söyledi. Bildirim, Binance’in artık FCA’nın 8 Ekim’de yürürlüğe giren pazarlama gerekliliklerine uygun bir Birleşik Krallık ortağına sahip olmayabileceğini öne sürdü.

Tüm reklamlar geri çekilecek

Düzenleyici kurum, Rebuildingsociety’yi -muhtemelen Binance de dahil olmak üzere- herhangi bir müşteriye “Nitelikli bir Kripto Varlık için herhangi bir Finansal Promosyonun içeriğini onaylamasına izin verilmediğini” bildirmesi, finansal promosyonları onaylamayı teklif eden tüm reklamları geri çekmesi ve FCA’ya uygunluğunu yazılı olarak teyit etmesi konusunda uyardı.

Öte yandan Binance, Rebuildingsociety’yi kullanarak İngiltere’deki kullanıcılarının borsanın ürün ve hizmetlerini yerelleştirilmiş bir alan adı üzerinden görüntülemesini sağlamayı amaçlıyordu çünkü borsa FCA’ya kayıtlı değildi.

FCA’nın kısıtlamaları, Binance’in Rebuildingsociety ile ortaklığını duyurmasından yedi günden kısa bir süre sonra gelmiş oldu ve borsanın İngiltere’deki kullanıcılara spot ticaret, NFT ile diğer ürün ve hizmetleri pazarlamasına izin verdi. FCA’nın rejimi altında, kripto borsası artık tavsiye bonusları ve hediye kartları sunmayacağını söyledi.

FCA’nın 8 Ekim’de yürürlüğe giren pazarlama rejimi, kripto şirketleri de dahil olmak üzere firmaların “açık, adil ve yanıltıcı olmayan” reklamlar sunmasını ya da cezai suçlamalarla karşı karşıya kalmasını amaçlıyordu. FCA, bazı şirketlerin kuralları çevreleyen belirsizliğin ortasında Ocak 2024 son tarihi için onay alabileceğini ekledi, ancak Binance’in bu uzatmayı takip etmeyi planlayıp planlamadığı henüz belli değil. OKX ve MoonPay de dahil olmak üzere şirketler, FCA kurallarına uymayı planladıklarını da açıkladılar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala