bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,380.91 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.31 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 562.50 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 138.45 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52034 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452253 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13297 5.23%

Beyaz Saray: Silvergate’in Farkındayız

Beyaz Saray Silvergatein Farkindayiz

Kripto endüstrisinin yeni endişe kaynağı Silvergate ile ilgili Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Kripto bankası ve birçok projenin ortağı olan Silvergate‘in mali raporlarını açıklamayı 2 hafta ertelemesi, finansal durumuna ilişkin belirsizlikleri artırdı. Artan endişeler kripto fiyatlarında sert düşüşe yol açtı. Sektörün önde gelen şirketleri, banka ile olan iş birliğini sonlandırdı. Beyaz Saray da Silvergate‘in durumunu takip ettiklerini bildirdi.

Beyaz Saray Silvergatein Farkindayiz2

Beyaz Saray’dan Silvergate Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Silvergate’in durumunu yakından takip ettiklerini ifade etti. Jean-Pierre, Silvergate‘i diğer sorun yaşayan kripto şirketlerine benzetti.

Mali raporlarını açıklamayı erteleyen kripto bankası, iç ödeme platformu Silvergate Exchange Network’ü kapatmıştı. Circle, Galaxy, MicroStrategy ve Tether gibi sektörün önde gelen şirketleri, banka ile olan iş ilişkilerini askıya almıştı. Bankanın hissesi yüzde 60’a yakın düşüş kaydetmişti.

Bankacılık düzenleyicilerinin kripto paralara dair yönergeler yayınladığını vurgulayan Jean-Pierre, Kongre’ye defalarca dijital varlık risklerine karşı harekete geçmesi için çağrı yaptıklarını ifade etti. Beyaz Saray Sözcüsü, diğer kripto şirketleri hakkında konuşmadıkları için Silvergate ile ilgili de yorum yapmaktan kaçındıklarını belirtti ve “Raporları izlemeye devam edeceğiz” dedi.

Diğer yandan Silvergate‘in geleneksel finans ile ilişkisi göz önüne alındığında sektör için çok kritik bir noktada olduğu ifade ediliyor. Ekonomistler, kripto bankasının iflas etmesi halinde bunun düzenleyicilere kriptoyu kısmak için büyük bir bahane vereceğini belirtiyor. Kripto şirketlerinin itibari paraya olan erişmelerinin daha zor olabileceği aktarılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala