bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,081.97 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.85 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 576.27 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 174.36 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521961 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479412 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153648 1.02%

Bernstein, Menkul Kıymet Tartışmalarına Yönelik Rapor Yayınladı

pexels photo 187041 min

Bernstein yayınladığı araştırma raporunda, kripto paraların menkul kıymet olarak sınıflandırılmasının bazı blok zincirlerinin merkeziyetsizlik çalışmalarını engelleyebileceğini söyledi. Rapora göre, istikrarlı paralar ve CBDC‘ler aracılığıyla küresel para arzının yaklaşık yüzde 2’si önümüzdeki beş yıl içinde tokenleştirilebilir, bu da yaklaşık 3 trilyon dolara karşılık geliyor.

Bernstein Raporunda Stablecoin ve CBDC’leri Ele Aldı

Bernstein bir araştırma raporunda, tokenleştirmenin faydalarının basit olduğunu, sürecin operasyonel verimlilikler ve gelişmiş likidite ve erişilebilirlik getirdiğini söyledi.

yukselisgrafik

Bernstein‘a göre asıl mesele, ülkelerin blok zincirinin mevcut finansal sistemleri dönüştürme çabalarının farkına varmadan, kripto varlıkları kategorize etmek için menkul kıymet yasalarını kullanıp kullanmaması gerektiği. Rapor, bunun dünyayı yetenek ve sermayeyi çekmek için bir fırsat olarak gören yetki alanlarına böldüğünü söylüyor.

Bernstein, stablecoin ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), özel piyasa fonları, menkul kıymetler ve gayrimenkulün önderliğinde, tokenleştirme fırsatının boyutunun önümüzdeki beş yıl içinde 5 trilyon dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Gautam Chhugani liderliğindeki analistler, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Önümüzdeki beş yıl içinde, Çin’in CBDC programı liderliğinde dolaşımdaki stablecoin’lerde ve CBDC tokenlerinde bir artış bekliyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala