bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.41 2.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.80 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 173.06 2.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524279 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482483 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155585 1.97%

BDDK, Kredi Kullanımda Sıkılaşmaya Gitti

bddk kredi kullanimda sikilasmaya gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye’nin finansal istikrarının güçlendirilmesi için yeni adımlar atmaya devam ediyor. BDDK tarafından yapılan açıklamada, Merkez Bankası’nın son faiz indirimi kararı ardından kredi kullanımlarında sıkılaşmaya gidildiği belirtildi.

BDDK’dan Faiz İndirimi Sonrasında Yeni Sıkılaşma Kararı

Kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz kararını açıklamıştı. TCMB tarafından yapılan açıklamada, Ekim 2022 faiz kararında 150 baz puan indirdiğini açıklamıştı. TCMB’nin bu hamlesiyle birlikte faiz yüzde 10.5 olmuştu.

TCMB’nin bu hamlesi üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarı güçlendirmek ve kaynakları daha verimli kullanmak için kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik ek bir adım attığını açıkladı.

bddk kredi kullanimda sikilasmaya gitti 2

Kurul kararı ile bankalar ve finansal kuruluşlar dışındaki bağımsız denetime tabi şirketlerin yabancı para nakdi varlıkların Türk Lirası’na göre 10 milyon TL’nin üzerinde olması ya da yabancı para nakdi varlıklarının aktif toplamından ya da son bir yıllık net satış hasılatından büyük olan verilerinden hangisinin büyük olması durumunda yüzde 5’i aşması durumunda söz konusu şirketler TL cinsinden yeni bir ticari kredi kullandırılmayacak. Son olarak karar 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala