bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,936.93 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.29 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 576.75 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522132 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478765 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153793 0.46%

Avrupa Merkez Bankası Faizleri Sabit Tuttu

avrupa merkez bankasi faizleri sabit tuttu

Bugün gözler ABD’nin enflasyon haberine çevrilmişken, Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Beklendiği gibi faizler sabit tutuldu. Ayrıca varlık alım programının daha hızlı küçültüleceği de duyuruldu.

Avrupa Merkez Bankası Faiz Oranı: Sabit

Haftanın merakla beklenen kararı Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklandı. Uzun süredir faiz oranını sıfır seviyesinde tutan Avrupa Merkez Bankası, mart ayında da faizleri değiştirmedi.

avrupa merkez bankasi faizleri sabit tuttu 2

Avrupa Merkez Bankası, Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken faizleri sabit tutuma kararı aldı. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası, varlık alım programının daha hızlı sona erdirileceğini duyurdu. Avrupa Merkez Bankası, Yönetim Konseyi APP için gelecek aylara yönelik varlık alım programını revize etti.

Avrupa Merkez Bankası, bunun yanında ana finansman faizini yüzde 0, marjinal fonlama imkanını yüzde 0,25 ve mevduat faizini yüzde 0,50’de tuttu.  

Ayrıca belirtmek gerekirse genel olarak piyasaların beklentisi de faizde bir değişiklik olmayacağı yönündeydi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde kararın hemen ardından önemli açıklamalarda bulundu. Lagarde özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin Avrupa için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bunun yanında Lagarde, fiyat istikrarı için gereken her şeyi yapacaklarını da vurguladı. Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik aktiviteyi ve enflasyonu etkileyeceğinin de altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala