bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,346.04 1.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.73 3.64%
bnb
BNB (BNB) $ 580.63 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 175.55 4.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52518 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484413 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156261 2.48%

Avalanche Ağında Flash Loan Saldırısı Gerçekleşti!

avalanche aginda flash loan saldirisi gerceklestisd

Blockchain siber güvenlik şirketi CertiK yaptığı açıklamada, Avalanche Blockchain’i yapılan bir Flash Loan saldırısının akıllı sözleşmeden ve birkaç likidite sağlayıcısından 370.000 dolar USDC ele geçirdi.

Avalanche Ağında Flash Loan Saldırısı! 370 Bin Dolar Çalındı

Blockchain siber güvenlik şirketi CertiK tarafından elde edilen son bilgilere göre; Avalanche ağında “flash loan” saldırısı gerçekleşti. Hacker, ağdan 370 bin dolar çaldı. Saldırganlar bu saldırıyı gerçekleştirebilmek için Avalanche ağında yer alan bir akıllı sözleşmeden yararlandı. Bu noktada saldırının Avalanche ağına değil, ağda yer alan bir sözleşmenin açığında gerçekleştirildiğini belirtelim.

Söz konusu saldırıyı CertiK’in şüpheli akıllı sözleşme verilerini aktif olarak izleyen ve görüntüleyen zincir üstü güvenlik yazılımı Skynet tarafından tespit edildi. Saldırıda muhtemel olarak etkilendiği düşünülen protokoller arasında Nereus Finance, Trader Joe ve Curve Finance yer alıyor.

avalanche aginda flash loan saldirisi gerceklestisdd

Flash Loan saldırısını detaylandırmak gerekirse, hacker’ın bir kredi protokolünden teminatsız fonları ödünç aldığı ve belirli bir varlığın fiyatını manipüle ederek değerini artırdığı bir akıllı sözleşmenin kötüye kullanılması olarak açıklayabiliriz. Bu noktada saldırının salı günü saat 15:26’da gerçekleştiğini ancak yeni fark edildiğini belirtelim.

Ek olarak saldırganın kimliği, Flash Loan istismarlarını içeren vakaların çoğunda olduğu gibi bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala