bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,173.00 1.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.87 2.89%
bnb
BNB (BNB) $ 580.55 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 174.50 3.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525274 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483331 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155362 1.36%

Amerikan hükümetinden kripto para taslağına müdahale

ABD enflasyon verisi

Amerikan hükümeti, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’ndan (NDAA) kripto paraları ilgilendiren iki önemli hükmü taslaktan çıkardı. Sektör geleceğini etkileyebilecek hükümlerin taslak metinden çıkarılması, ülkede kripto kurallarını hangi kurumun koyacağına dair bir görüş birliği bulunmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Hükümetin taslaktan kaldırdığı ilk hüküm ABD Hazine Bakanı ile ilgili. Eski tasarı, Hazine Bakanı’na geleneksel finansın kriptoyu hangi şartlarda kullanacağına dair sistematik risk araştırmaları yapma yetkisi veriyordu. NDAA taslağından kaldırılan ikinci hüküm ise hacker’ların sıklıkla kullandığı kripto karıştırma platformları ve anonim işlemler üzerineydi. Taslağa göre ABD’de yaptırımlarla maruz kalan bu platformlar ve ilişkili işlemlerin hacimlerine dair detaylı bir rapor hazırlanacak ve eyaletler arası ortak yasalar için çeşitli çalışmalar yapılacaktı.

Kripto sektörü ABD’de zor bir yıl geçirdi

ABD’de faaliyet gösteren kripto şirketleri zor bir yılı geride bırakıyor. Coinbase, Kraken, Binance ve bir çok sektör bileşeni ülkede çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kaldı. Kripto dünyası, 2024’ün ilk haftalarında ise SEC’in spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay vermesini bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala