bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,216.87 2.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.50 2.40%
bnb
BNB (BNB) $ 563.51 2.13%
solana
Solana (SOL) $ 139.47 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520439 1.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455585 4.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133913 6.08%

‘Altın ve BTC fiyatı ilişkisine şüpheyle yaklaşıyorum’

bitcoin hakimiyeti son iki yilin en yuksek noktasinda 2

Almanya menşe kripto yatırım şirketi ETC Group’un kurucularından Bradley Duke, Proactive’e verdiği demeçte kripto piyasasında yaşanan son yükselişi değerlendirdi.

Bitcoin (BTC) fiyatının 44 bin dolara ulaşarak son 18 ayın rekorunu kırdığını belirten Duke, ons altın ile BTC arasındaki korelasyonun son dönemde azaldığı görüşünde:

“Altın ve Bitcoin fiyatlarının birlikte hareket ettiği görüşüne şüpheyle yaklaşıyorum. İki varlığın fiyatlaması son dönemde birbirinden bağımsız gerçekleşiyor. Bence BTC yükselişinin ardındaki hikaye daha çok haber akışıyla oluştu.”

‘Avrupalı kurumsal yatırımcılar hevesli’

Kripto sektörünün SEC’in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kararına odaklandığını söyleyen ETC Group kurucusu yatırımcıların heyecanını koruduğunu belirtti. Duke, görüştüğü Avrupalı kurumsal yatırımcıların sektöre adım atmak için hevesli olduğunun altını çizdi.

Yatırımcıların geleneksel araçlar ile kripto para yatırımı yapmasına imkan sağlayan ETC Group, Almanya’nın ilk kripto ETP ihraççısı olarak biliniyor. ETC Group güncel rakamlara göre 1,3 milyar dolara yakın varlığı yönetiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala