bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 3.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.01 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.65 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 145.87 6.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525988 3.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47306 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150481 7.66%

Altcoin Nasıl Yazılır? Alt Koin Mi, Alt Coin mi?

altcoin

Günlük hayatta en çok kullanılan kelimelerden birisi de altcoin. Farkında olmadan birçok cümle içinde kullanılan altcoin kelimesi yine fark etmeden doğru veya yanlış bir şekilde yazılabiliyor. Peki, altcoin nasıl yazılır, ayrı mı, bitişik mi?

Altcoin terimi, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini ifade eder. 2021 itibariyle 14.000’den fazla kripto para birimi var. CoinMarketCap’e göre, altcoinler 2021’de toplam kripto para piyasasının yaklaşık %60’ını oluşturuyordu.

Ana altcoin türlerinden bazıları, madencilik tabanlı kripto para birimleri, sabit paralar, güvenlik tokenleri ve hizmet tokenlerini içerir. Altcoinler, teknoloji ile birlikte kullanım gelişmeye devam ettikçe gelecekte Bitcoin dışında yalnızca madencilik tabanlı kripto para birimlerini içerebilir. Solana ve Binance Coin, 2021 itibariyle piyasa değerine göre en büyük altcoinler arasındaydı.

Altcoin Nasıl Yazılır?

Altcoin“, “alternative” ve “coin” kelimelerinin birleşimidir ve Bitcoin’e tüm alternatifleri içerir. Bitcoin ve altcoinler için temel çerçeve benzerdir. Böylece, eşler arası sistemler gibi veya aynı anda büyük miktarda veri ve işlemi işleyebilen dev bir bilgisayar gibi kod ve işlev paylaşırlar. Bazı durumlarda altcoinler, dijital işlemler için ucuz bir yöntem haline gelerek bir sonraki Bitcoin olmayı da hedefliyor.

Altcoin kelimesi bitişik yazılmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala