bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,993.88 6.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.12 3.71%
bnb
BNB (BNB) $ 587.48 4.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.00 3.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533188 2.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468208 2.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145831 9.40%

ABD Vergi Dairesi SFOX’u İnceleme Altına Aldı

abd vergi dairesi sfoxu inceleme altina aldi

Daha önce Kraken ve Circle gibi şirketleri inceleme altına alan ABD Vergi Dairesi bir kripto şirketini daha araştırmaya başladı. ABD Vergi Dairesi (IRS), olası bir vergi suçları için kripto para satıcısı SFOX’u inceleme altına aldı.

ABD Vergi Dairesi Vergi Kaçakçılığı İçin SFOX’u Araştırıyor

Amerika Birleşik Devletleri Vergi Dairesi (IRS), şirketin hizmetlerini kullanarak potansiyel olarak vergi kaçakçılığının yapıldığı iddia edilen SFOX için bir soruşturma başlatabilir. ABD Vergi Dairesi daha önce benzer soruşturmaları Circle ve Kraken gibi şirketlere sunmuştu. IRS’in bu bildirimleri yapmasının arkasında şirketin vergilerini düzgün bir şekilde bildirip bildirmediğinin doğrulanma isteği. Kripto para işlemleri için henüz oturmuş bir düzenleyici bulunmuyor olsa da Amerika Birleşik Devletleri’nde, kripto para işlemleri şu anda mülk olarak vergilendiriliyor ve IRS her işlemde sermaye kazancı vergisi alıyor.

abd vergi dairesi sfoxu inceleme altina aldi 2

Kaliforniya Merkez Bölgesi’ndeki bir yargıç tarafından onaylanan mahkeme emri, IRS’in SFOX’a karşı celp gönderme yetkisi vererek 2016 ve 2021 yılları arasında kripto para biriminde en az 20.000 ABD doları eşdeğerinde işlem gerçekleştiren ABD vergi mükellefleri hakkında bilgi talebinde bulundu. IRS Komiseri Chuck Rettig açıklamasında söz konusu incelemenin “vergi hilelerini yakalamak” için başlatıldığını belirterek, “Tüm vergi mükelleflerini, dosyalama ve raporlama sorumluluklarına uymaya ve kendileri için sonunda kötü gidebilecek planlardan taviz vermekten kaçınmaya çağırıyorum.” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala