bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 4.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,083.17 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 581.54 3.28%
solana
Solana (SOL) $ 142.49 2.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528113 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466686 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140678 5.06%

ABD ve Güney Kore’den Yeni Terra Hamlesi

abd ve guney koreden yeni terra hamlesi

Terra Blockchain ekosisteminde yaşananlar ABD ve Güney Kore tarafından soruşturulmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Güney Kore Adalet Bakanı Han Dong-hoon, Güney Kore ve ABD’nin kripto para birimlerini kullanan suçları araştırmak için bir ortaklık açıklamasında bulundu.

ABD ve Güney Kore, Terra Soruşturmasında Ortaklık Kurdu

Yerel bir Güney Kore haber kuruluşu olan Yonhap’ın son haberine göre, iki ülke dijital varlık piyasasıyla bağlantılı artan sayıda menkul kıymet dolandırıcılığına karşı hızlı aksiyon alabilmek için bilgi paylaşımı ve koordinasyon seviyelerini artırmanın farklı yollarını değerlendirdi. Her iki ülke de Terra (LUNA) ekosisteminin 40 milyar dolarlık çöküşü üzerine derinlemesine bir soruşturma başlatmıştı.

abd ve guney koreden yeni terra hamlesi 2

Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz günlerde Terra Blockchain ekosisteminin kurucularından birisi olan Do Kwon hakkında yeni bir soruşturma başlatmıştı. Aynı zamanda Güney Kore’deki yetkililer de dolandırıcılık, piyasa manipülasyonu ve vergi kaçakçılığı gibi bir dizi iddia üzerine derinlemesine soruşturma yürütüyordu. Son olarak Hoon, Menkul Kıymetler ve Emtia Görev Gücü eş direktörü Scott Hartman ve Menkul Kıymetler ve Emtia Dolandırıcılık Görev Gücü başkanı Andrea M. Griswold ile 12 Temmuz Salı günü Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Savcılığı’nda bir araya gelmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala