bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,078.17 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.49 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 593.24 1.57%
solana
Solana (SOL) $ 146.70 1.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531702 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457543 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163915 3.34%

ABD, Bitcoin Madencilerinden Veri Talep Ediyor

abd bitcoin madencilerinden veri talep ediyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin madencilik şirketlerine baskı artıyor. Meclis ve Senato’da düzenleyiciler Bitcoin madencilik şirketlerinden veri talep etmek için adım attı.

ABD’den Bitcoin Madencilik Hamlesi

ABD senatörü Elizabeth Warren ve ABD Temsilcisi Jared Huffman’ın da aralarında bulunduğu bir grup Kongre üyesi ABD Enerji Bakanlığı’na (DOE) ve ABD Çevre Koruma Ajansı’na (EPA) bir mektup gönderdi ve düzenleyicilerden kripto madencilerinin emisyonlar ve enerji kullanımı hakkında bilgi vermelerini istemelerini belirtti. Yasa koyucular ayrıca yedi Bitcoin madencilik şirketinden enerji tüketimleri hakkında bilgi talep ettiklerini de belirtti.

abd bitcoin madencilerinden veri talep ediyor 2

Düzenleyicilere gönderilen mektupta, “Hiçbir şirket sorularımıza yanıt olarak tam ve eksiksiz bilgi sağlamadı” denildi. Yasa koyucular, EPA ve DOE’den “kripto madencileri tarafından emisyon ve enerji kullanımı raporlamasını zorunlu kılmak için birlikte çalışmasını” talep etti. Milletvekilleri tarafından derlenen bilgilere göre, söz konusu madenciler toplamda 1.045 megavat kullanıyor ve “önümüzdeki birkaç yıl içinde” sayının en az 2.399 megavat’a çıkartılması bekleniyor. Kongre üyeleri bu sonuçları “rahatsız edici” olarak nitelendirdi ve madencilerin büyük ve “hızla büyüyen” miktarda karbon emisyonundan sorumlu olduğunu belirtti. Bunun yanında “kripto madenciliği faaliyetlerinin tam kapsamı hakkında da çok az şeyin bildiği” belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala