bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,221.87 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.72 0.03%
bnb
BNB (BNB) $ 566.72 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 136.93 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516039 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448977 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132432 0.97%

Yargıçtan Yeni FTX Müşteri Listesi Kararı

yargictan yeni ftx musteri listesi karari

İflas etmiş kripto para borsası FTX’in iflas mahkemesi süreci devam ediyor. Bir zamanların en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’in tartışmalı müşteri listesi hakkında yeni bir karar alındı.

FTX’in Müşteri Listesi Gizlilik Altında

Bir yargıç, iflas etmiş olan kripto para borsası FTX’in müşteri listesinin kalıcı olarak saklanabileceğine karar verdi. Söz konusu karar listenin potansiyel değerini sorgulayan tartışmaların sonrasında geldi.

Delaware’deki Yargıç John Dorsey, müşteri listesini bir ticari sır olarak nitelendirdi ve bu bilginin gizliliğinin alacaklıları korumaya yardımcı olacağına hükmetti. Yargıç John Dorsey konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

En önemli önceliğimiz müşterilerdir. Onların güvende olduğundan ve potansiyel dolandırıcılığın bir kurbanı olmadıklarından emin olmalıyız.

Alınan kararla birlikte FTX’in müşteri bilgileri kalıcı olarak koruma altında olacak. Fakat bu durum, Birleşik Krallık’taki müşterileri ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne tabi olanları kapsamayacak. Bununla birlikte yargıç, kurumsal müşterilerin bilgilerinin gizliliğini de 90 gün daha uzatma kararı aldı.

Bununla birlikte müşteri listesinin potansiyel değeri konusunda, FTX avukatları ve savunucuları, bu listeyi bir satış ya da yatırım durumunda FTX’e ek çekicilik katacağını ileri sürdüler. Son olarak ABD iflas müdürü ve medya kuruluşları, müşteri listesinin açıklanmasının kamu yararı doğrultusunda olduğunu ve dolayısıyla yayınlanması gerektiğini savundular.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala