bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,836.44 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.47 2.74%
bnb
BNB (BNB) $ 579.36 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 180.18 6.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524341 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471478 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153139 2.04%

Winklevoss’tan DCG’ye Temerrüt Tehdidi

Winklevosstan DCGye Temerrut Tehdidi2

Gemini kurucusu Cameron Winklevoss, kripto kredi şirketi Genesis’in yeniden yapılandırılmasına yönelik son teklifinin detaylarını paylaştı. Winklevoss, Genesis için en iyi ve nihai teklif olduğunu niteledi. 6 Temmuz’a kadar süre veren Winklevoss, DCG’yi temerrütle tehdit etti.

Gemini Birlesik Krallika Yoneldi

Winklevoss, Genesis İçin Yeni Teklifini Açıkladı

Gemini kurucusu Cameron Winklevoss, Twitter’dan yaptığı paylaşımında teklifin alacaklıların kabul edeceği ‘taban’ olduğunu söyledi. Gemini’nin milyarder kurucusu, yayınladığı mektubunun Digital Currency Group’un (DCG) kurucusu Barry Silbert’e hitaben yazıldığını aktardı.

Teklifte 275 milyon dolarlık bir ön ödeme yer aldı. İki yıl içerisinde ödenmesi gereken borç dilimi 355 milyon dolar olarak belirlendi. Winklevoss’un teklifinde 835 milyon dolarlık borç beş yıllık plana yayıldı. Teklife göre DCG, Genesis‘in satışından elde edilen geliri elinde tutacak. Genesis’in diğer şirketlerinden gelen fonlar ise alacaklılara ayrılacak.

Gemini‘nin Genesis’in Earn programında kilitli yaklaşık 900 milyon doları bulunuyor. Geçen yılın kasım ayında para çekme işlemlerini donduran Genesis, ocak ayında iflas başvurusu yapmıştı. FTX’in iflası ile birlikte zor duruma giren Genesis‘in en büyük 50 teminatsız alacaklısı için 3,4 milyar dolara ihtiyacı var.

DGC, mayıs ayı ortalarında Genesis‘e yapması gereken 630 milyar dolarlık ödemeyi kaçırmıştı. Mahkeme haziran ayında revize edilmiş bir ödeme teklifi için süre vermişti. Winklevoss, 6 Temmuz son ödeme tarihinin kaçırılması halinde DCG’nin temerrüde düşmesi için harekete geçeceklerini açıkladı.

Cameron Winklevoss, Genesis Özel Komitesi’nden DCG‘yi temerrüde düşüren ve ilgili miktarın derhal ödenmesini talep eden bir önerge talep edeceklerini bildirdi. Gemini kurucusu, arabulucuğu sona erdirmek ve iflas sürecini ilerletmek için komite ile iş birliği içinde olacaklarını kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala