bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,343.78 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.81 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 577.28 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 168.20 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520137 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483607 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152817 1.37%

Wall Street yöneticisinden dikkat çeken Bitcoin ve Tether açıklaması

tetherin elinde bitcoin miktari artmaya devam ediyor

Wall Street’in önde gelen finans şirketlerinden Cantor Fitzgerald’ın CEO’su Howard Lutnick, katıldığı podcast programında kripto paralar hakkında konuştu. Daha önce ortaklık kurduğu stablecoin ihraççısı Tether’i (USDT) öven ünlü isim, iki şirket arasındaki iş ilişkisine dair detaylar paylaştı:

“Tether (USDT) stablecoin’in büyük hayranıyım. Şu anda Tether’e ait 90 milyar dolarlık hazine tahvilini elimizde tutuyoruz.”

Geçtiğimiz aylarda ABD’de Silicon Valley Bank’in çöküşünün ardından çoğu finans şirketi kriptodan uzak durmaya çalışsa da  Cantor Fitzgerald, Tether’in milyarlarca dolar büyüklüğündeki portföyünün bir kısmını yönetme sorumluluğunu üstlenmişti. Howard Lutnick’in yönettiği şirket kripto paralara olumlu yaklaşırken geçmişte Tether’e hizmet sağlayan Wells Fargo 2017 yılında anlaşmaya son verdi.

“Bitcoin, elde tutmaya değer”

ABD merkezli finans devlerinin Tether’e şüpheci yaklaşımı günümüzde de devam ediyor. Uzmanlar, stablecoin ihraççısının bilançosunda yeterli şeffaflığı görmezken S&P Global yakın tarihte açıkladığı risk raporunda USDT’ye 5 üzerinden 4 puan (kısıtlı) verdi.

Cantor Fitzgerald yöneticisi, Tether övgüsünün ardından gelen soruya karşılık olarak piyasanın en büyük kripto parası Bitcoin’e (BTC) dair de olumlu görüş bildirdi:

“Bitcoin’in yarılanma döngüleri ve merkeziyetsiz bir varlık olması onu elimde tutmaya değer kılıyor.”

Howard Lutnick, diğer altcoin’lere mesafeli yaklaşırken sadece sadece Ether’İN (ETH) ileride potansiyel taşıyabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala