bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,552.56 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.19 2.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.52 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 162.79 0.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516569 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463533 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150197 3.88%

VanEck CEO’su Spot Bitcoin ETF Onayı Beklemiyor

VanEck CEOsu Spot Bitcoin ETF Onayi Beklemiyor

Kripto ETF’leri sektör için oldukça önemli bir konu. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu konuda ince eleyip sık dokumaya devam ediyor. Son olarak VanEck’in CEO’sundan da ilginç bir ETF açıklaması geldi. Yatırım yönetimi devi VanEck’in CEO’su Jan van Eck, Bloomberg TV’de verdiği bir röportajda, spot bir Bitcoin borsa yatırım fonunun onaylanmasının yakın gelecekte olası olmadığını belirtti.

VanEck CEO'su Spot Bitcoin ETF Onayı Beklemiyor

VanEck’in CEO’su Yakın Zamanda ETF Onayından Umutsuz

Geçtiğimiz Mart ayında VanEck, Bitcoin (BTC) fiyatını doğrudan takip edebilecek bir Bitcoin borsasında işlem gören fon için başvuruda bulunmuştu. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) düzenleyici belirsizlik ve piyasa manipülasyonuyla ilgili endişeleri öne sürerek Kasım ayında başvuruyu reddetmişti.

Bundan önce de düzenleyici, birkaç vadeli işlem tabanlı Bitcoin ETF’sine yeşil ışık yaktı ve piyasaya kısa vadeli bir destek verdi. Bununla birlikte, şimdiye kadar en büyük kripto para birimine doğrudan yatırım yapacak bir ETF’yi onaylamayı reddetti. 

Bu da VanEck’in CEO’sunun yakın zamanda bir onay beklememesinin arkasındaki neden olarak karşımıza çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala