bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,422.92 2.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.47 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 566.96 2.20%
solana
Solana (SOL) $ 138.39 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519267 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450201 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13319 3.28%

Sigorta Devi AXA’ya Kripto Onayı

Sigorta Devi AXAya Kripto Onayi

Kripto dünyasına farklı sektörlerden girişler hızlandı. Avrupalı şirketler, Avrupa Birliği’nin ve yerel düzenleme çalışmalarının yasalaşmasından önce düzenleyici kuruluşlarından onay almak için yarışıyor. Son olarak Fransız sigorta devi AXA‘nın kripto onayı aldığı bildirildi.

Fransa’da sigortacılık devi AXA’nın alt kuruşu AXA Investment kripto hizmetleri sağlayıcısı onayı aldı. Küresel yatırım şirketi AXA Investment, 890 milyar eurodan fazla varlığı yönetiyor. Üst şirket Axa Group’un ise 50 ülkede 95 milyon müşterisi bulunuyor.

Sigorta Devi AXAya Kripto Onayi2

AXA, Fransa’da Kripto Onayı Aldı

Fransa Finansal Piyasalar Kurumu’nun (AMF) web sitesinden alınan bilgiye göre AXA Investment Managers, kripto hizmetleri sağlayıcısı olarak tescil edildi. Oura Capital ve Optimization Technologies’in başvuruları da kabul edildi. Böylece AXA Investment, Fransız yasalarının belirlediği çerçevede kripto hizmet sağlayabilecek. Binance, Bitstamp ve Societe Generale, daha önce onay alan şirketler arsında bulunuyordu.

AB’nin kripto düzenlemesi MiCA’nın yürürlüğe girmesinden önce onay alan şirketlerin bazı kısıtlamalar için fazladan süre alabileceği belirtiliyor. Fransa özelinde ise yerel prosedürlerin Ocak 2024’ten sonra daha zor olabileceği belirtiliyor. MiCA düzenlemesinin Avrupa Parlamentosu’ndaki oylaması teknik nedenlerden dolayı Nisan 2023’e ertelenmişti. AB, MiCA ile kripto para borsalarına lisans zorunluluğu getirecek. Aynı zamanda stablecoin’ler, düzenleme altına alınacak ve teminat zorunluluğu olacak. Kara parayı önleme terör finansmanı gibi faaliyetlerin önüne geçmek için kimlik doğrulaması mecburi olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala