bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,285.88 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,982.24 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 565.54 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 136.98 1.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516855 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448582 1.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132632 0.90%

SEC, Kraken’i de İnceliyor

sec krakeni de inceliyordscs

ABD’nin piyasa düzenleyicisi SEC, kripto şirketlerine yönelik agresif tutumunu sürdürüyor. Kripto para borsası Kraken de menkul kıymet ihlali iddiasıyla SEC’in radarına takıldı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Kraken’i menkul kıymet arzı ile ilgili kuralları ihlal edip etmediğini soruşturuyor.

Kraken, SEC ile Anlaşma Yoluna Gidebilir

Bloomberg’in haberine göre Kraken‘in ABD’deki müşterilerine yaptığı bazı tekliflerin inceleme altında olduğu belirtildi. Haberde soruşturmanın ileri aşamada olduğu ve ilerleyen günlerde bir anlaşmanın yapılabileceği ifade edildi. SEC’in hangi teklifleri incelediği ise bilinmiyor.

sec krakeni de inceliyordvsdfv

SEC Başkanı Gary Gensler, aralık ayında yaptığı açıklamada, kuruluşun öncelikli hedeflerinin kripto borsaları ve borç verme platformlarını uyumlu hale getirmek olduğunu belirtmişti. Kraken CEO’su Dave Ripley, eylül ayında Kraken’i SEC’e bir borsa olarak kaydetmeye gerek görmediğini açıklamıştı. Ripley, borsanın menkul kıymet sunmadığını savunuyor. Gensler ise Bitcoin dışındaki kripto paraların bir kısmının menkul kıymet olabileceğini söylemişti. Buna rağmen 30 Ocak’taki bir davada SEC, LBRY kredilerinin (LBC) menkul kıymet teşkil etmediğini kabul etmişti. SEC, daha önce Coinbase, Binance gibi kripto borsaları hakkında da soruşturmalar başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala