bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,866.58 4.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.69 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.14 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 2.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527626 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465526 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140255 5.28%

Rusya, Ticarette ‘Kripto’ya Hazırlanıyor

Rusya Ticarette Kriptoya Hazirlaniyor

Küresel ticarette doların statüsü tartışılıyor. Rusya, Çin, İran, Brezilya gibi ülkeler ticarette kendi paralarını kullanmaya başlıyor. Doların egemenliğinin tartışıldığı dönemde, Rusya’dan kritik bir çıkış geldi. Rusya Merkez Bankası, dış ticarette kripto kullanımı için yasa tasarısı hazırlandığı bildirdi.

Rusya Ticarette Kriptoya Hazirlaniyor2

Rusya, Ticarette Kripto Kullanımını Test Edecek

Ukrayna savaşının ardından yaptırımlarla boğuşan Rusya‘dan küresel ticarette kripto hamlesi geldi. RIA Novosti’nin haberine göre, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, dış ticarette kripto kullanılacağı gerçeğini kabul etti. Nabiullina, kriptoların ticarette kullanımına yönelik bir yasa tasarısı hazırlandığını açıkladı. Nabiullina, Vladimir Putin’in güvendiği isimler arasında bulunuyor.

Duma’da milletvekilleriyle yaptığı bir toplantıda konuşan Nabiullina, ülke içerisinde kripto kullanılmaması gerektiği görüşüne bağlı olduklarını ifade etti. Merkez Bankası Başkanı, kripto kullanımının dış ödemeler için ise deney aşamasında mümkün olacağına inandıklarını belirtti.

Yasa tasarısı taslağının hazırlanmakta olduğunu bildiren Nabiullina, deney aşamasında yer alan şirketleri denetlemek üzere özel düzenleyici kuruluşların oluşturulacağını söyledi. Dijital ruble konusuna da değinen Nabiullina, test aşamasının ardından dijital rublenin kullanıma sunulacağını ifade etti.

Yaptırımlar nedeniyle ticareti büyük ölçüde sekteye uğrayan tüccarlar da ödemelerde kripto kullanımının avantaj sağlayabileceğini belirtiyor. Test sürecinde hem devlet kurumlarının gem de özel şirketlerin yer alabileceği ifade ediliyor. Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde belli olacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala