bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,872.92 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.49 5.21%
bnb
BNB (BNB) $ 578.50 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 170.42 6.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522664 1.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480234 5.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154722 3.12%

Rus hükümeti kripto madencilerini ihracata teşvik ediyor

rusya sinir otesi islemler icin kripto borsalarini kullanacak

Rusya Maliye Bakanlığı, ülkede faaliyet gösteren kripto para madencilerinin ihracat yapmaları için yeni formüller üzerinde duruyor. Rus Maliye Bakan Yardımcısı Ivan Chebeskov, “Kripto Para ve Dijital Finansın Geleceği” adlı panelde yaptığı açıklamada söz konusu modelin doğalgaz ihracatına benzer bir şekilde çalışabileceğini belirtti.

Madencilerin kazandığı kripto paraların yurtdışına ihracı için özel bir yasa üzerinde çalıştıklarını belirten Chebeskov, Rus medyasına verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

“Madencilik faaliyetlerinden elde edilen kripto paraların ihracatı yapılabilir. Ülkemizde doğalgaz ihracatı için özel yasalar olduğu gibi bu konuda özel bir proje geliştiriyoruz.”

Maliye Bakan Yardımcısı, kripto para madenciliği ve genel sektöre dair Rusya Merkez Bankası ile ortak fikirlere sahip olduklarının altını çizdi.

Rusya’da Bitcoin madenciliğini yasallaştırmaya yönelik ilk yasa tasarısı Kasım 2022’de Devlet Duması’na sunulmuştu. Tasarıda madencilerin kazandığı kripto paraları hangi şartlarda satabilecekleri düzenlenirken şirketlerin Federal Vergi Servisi’ne mali işlemleri bildirmesi zorunlu kılındı. Daha önce basına konuşan Devlet Duma Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, kripto para madenciliği yasasının 2024’te yürürlüğe gireceğini açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala