bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,693.67 5.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,628.17 18.01%
bnb
BNB (BNB) $ 593.68 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 186.07 8.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535201 5.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496774 5.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162867 9.12%

Ripple’dan Emlak Sektörü İçin Kritik Hamle

Rippledan Emlak Sektoru Icin Kritik Hamle2

Blockchain şirketi Ripple Labs, tokenizasyon kullanarak emlak sektörünü dönüştürmeye yönelik bir girişimi duyurdu. Ripple’ın Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) danışmanı Antony Welfare, ekibin gayrimenkul varlıklarının tokenize edilmesine odaklandığını vurguladı.

Ripple Bitstamp Hisselerini Satin Aldi

Ripple’dan Emlak Tokenizasyon Adımı

Ripple Labs, emlak sektörüne yönelik tokenizasyon hamlesini duyurdu. Romanya’daki bir fintech konferansında konuşan Welfare, CBDC ve stablecoin’lere artan küresel ilginin altını çizdi. Ripple yöneticisi dijital Hong Kong doları (e-HKD), tokenize gayrimenkul ve finans kredisi protokollerini birleştiren bir kullanım örneği sundu. Program ile kullanıcılar, Ripple’ın CBDC platformu aracılığıyla gayrimenkul varlıklarını tokenize edebilecek. Bu token’ların krediler için teminat olarak kullanılmasının sağlanması amaçlanıyor.

Ripple‘ın bu adımı sektörün yeni teknolojileri kabul ettiğini gösterdiği şeklinde yorumlandı. Şirketin emlak sektöründeki yeni beklentileri ortaya çıkarmaya çalıştığı kaydedildi. Tokenizasyon, gayrimenkul, sanat eseri ve fikri mülkiyet gibi somut varlıkların blockchain’de güvenli bir şekilde saklanan dijital tokenlara dönüştürülmesine deniyor. Bu tokenlar, dijital platformlarda ticaret olanağı sağlıyor. Tokenizasyonun yaygınlaşması ile blockchain teknolojisinin diğer sektörlerde kullanım alanının genişlemesini sağlayacağı ifade ediliyor. Bu noktada yasa ve düzenlemelerin önemine de vurgu yapılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala