bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,549.76 5.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.52 3.50%
bnb
BNB (BNB) $ 585.04 4.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.38 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53171 1.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468214 2.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144105 8.67%

Railblocks (NANO) Nedir?

Railblocks (NANO) kullanıcılarına blockchain teknolojisi üzerinden etkili ve masrafsız işlem yapma olanağı sunan bir projedir. Kripto para kullanıcıları Railblocks platformunu Nano olarak biliyor. Railblocks ismiyle yola çıkan ekip daha sonra aldığı bir kararla projenin ismini Nano olarak değiştirmiş. Nano coin, geleneksel finansın bel kemiği haline gelmiş aracı kuruluşları ortadan kaldırarak kullanıcılarına avantajlı kripto para hizmetleri sunacak. Platformun açık kaynak kodlu bir şekilde geliştirilmiş olması geliştiricilere fırsatlar sunarken ekosisteme de katkıda bulunuyor.

Railblocks (NANO) nedir sorusuna daha net bir yanıt verebilmek için platform tarafından topluluğa sunulan yenilikçi avantajlardan en çok öne çıkanlara birlikte göz atalım. Nano platformu, kullanıcılarına ücretsiz kripto para işlemi yapma olanağı veriyor. Bilindiği üzere blockchain temelli çoğu kripto para, ağında gerçekleşen işlemleri için kullanıcılardan cüzi miktarlarda ücret talep ediyor. Tahsil edilen bu ücretler ağın idaresi ya da madencilerin ödüllendirilmesi vb. durumlar için harcanıyor. Çok büyük miktarlara tekabül etmediği bilinen bu ücretler küresel finansal sistemdeki aracı kuruluşların aldığı devasa ücretlere bakarak oldukça kabul edilebilir düzeyde. Ancak Nano platformu sağladığı sistem sayesinde bu ücretlerin de kullanıcıların cebinde kalmasını mümkün hale getirdi. Bu durum Nano projesinin piyasadaki diğer kripto para projelerin arasında öne çıkmasına başka bir deyişle fark ortaya koymasına neden oluyor.

Railblocks nedir

Nano ağı benzersiz tasarımı sayesinde diğer kripto para projelerinden ayrılıyor. Örneğin Nano ağında gerçekleşen her işlemin kaydının tutulmadığını görüyoruz. Bu genel olarak kripto para ağlarında tercih edilmeyen bir durum. Nano ağında gerçekleşen işlemlerin kaydı tek tek tutulmuyor. Bunun yerine ağda yer alan hesaplarla kullanıcıların hesap bakiyelerinin örtüşüp örtüşmediği sürekli kontrol ediliyor. Böylece Nano ağı diğer kripto para projelerinin çoğundan ayrılan bir işlev gösterme yapısını benimsemiş oluyor.

Railblocks (NANO) ne zaman çıktı?

Sahip olduğu benzersiz yapıyla diğer kripto paralardan ayrılan ve kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başaran Nano, Colin LeMahieu adlı bir yazılımcı tarafından geliştirildi. LeMahieu aynı zamanda Nano vakfının da kurucusu olarak biliniyor. Projenin CEO’luğunu da bu ismin yaptığını görüyoruz. Bu arada Nano vakfı projenin gelişiminden ve yönetiminden sorumlu kuruluş olarak biliniyor. Birleşik Krallık merkezli Nano vakfı kurulduğu ilk tarihten beridir başarılı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Railblocks

LeMahieu’nun Nano projesinden önce de çok sayıda başarılı işte yer aldı. Dünya çapında faaliyetlerine devam eden dev teknoloji şirketlerinde önemli görevler alan LeMahieu sektöründe tanınan isimler arasında gösteriliyor. Dell, AMD ya da Qualcomm gibi teknoloji devleri bu ismin hizmetlerini sunduğu şirketler arasında yer alıyor. Ünlü geliştirici daha sonra sahip olduğu tecrübeleri blockchain alanına yansıtmaya karar veriyor. Sonuç olarak da 2014 yılında RailBlocks ismiyle faaliyet göstermeye başlayan yenilikçi platform meydana getirildi. Proje ekibi 2018 yılında aldıkları köklü bir kararın ardından platformun isminin Nano olarak değiştirilmesine karar verdi. Kripto para topluluğu şimdilerde projeyi Nano olarak biliyor.

Railblocks (NANO) Fiyatı Nedir?

Nano ağının kendi kripto parası NANO coin’lerin fiyatlarına yönelik güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Nano coin’ler için belirlenen en yüksek piyasa arzı miktarına ulaşılmış. Başka bir deyişle piyasaya yeni Nano coin’lerin dahil olmayacağı çıkarımında bulunabiliriz. Dolaşımda halihazırda 133 milyon civarında Nano coin bulunuyor. Çok sayıda borsada alınıp satılan coin dikkat çeken bir işlem hacmi seviyesine de ulaşmayı başarmış. Platform çalışmalarına bu nitelikleri koruyarak devam ederse Nano coin’lerin gelecekte de piyasada yer alacağı çıkarımını yapabiliriz. Şunu da unutmamak gerekiyor ki kripto para piyasası daima sürprizlerle dolu bir ekosistem olmayı başardı.

Railblocks Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Nano coin 38,57 TL TL’den işlem görüyor. Nano coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Nano coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Railblocks Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Nano coin

Nano 1

Railblocks (NANO) Nasıl Çalışır?

Railblocks yani bilinen yeni adıyla Nano platformu diğer bilindik kripto para projelerinin sahip olduğu ağ yapısından farklı bir şekilde faaliyet gösteriyor. Nano coin sahip olduğu tasarım itibariyle bu farklılığı ortaya koyuyor. Bu tasarıma göre ağda bulunan her hesabın kendi blockchain ağı var diyebiliriz. Üstelik bu blockchain’leri yalnızca o hesabın sahibi güncelleyebiliyor. Bu sistemde işlemler şu şekilde gerçekleşiyor: Kullanıcı hesabının durumunu güncelleyen işlemi sisteme giriyor. Bu işlem daha sonra ağ üzerinde node’lar vesilesiyle yayımlanıyor. Bu işlem için yeterli onaylayıcı bulunduktan sonra doğrulama tamamlanıyor. Böylece herkes kendi ağında başka bir ifadeyle kendi defterinde ve paralel bir şekilde işlemi gerçekleştirmiş oluyor. Bu açıkladığımız durum Railblocks (NANO) ağının piyasadaki diğer kripto projelerden farklı bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.

Railblocks (NANO) Nasıl Satın Alınır?

Railblocks ağının kripto parası NANO coin çok sayıda borsa üzerinden alınıp satılabilir. Nano ağı için artık Railblocks ifadesinin borsalar nezdinde kullanılmadığını ifade edelim. Nano coin’ler platformunda yer veren borsalar arasında Binance, Kraken, KuCoin, Huobi Global veya Gate.io gibi isimler yer alıyor. Binance borsası üzerinden USDT, BUSD, BTC ve ETH ile oluşturulmuş NANO işlem çiftlerinin varlığını görüyoruz. Kullanıcılar araştırmalarını dikkatle yaparak diledikleri platformdan NANO coin sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala