bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,983.61 5.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.23 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 581.25 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 2.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528356 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467972 2.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140482 5.33%

PancakeSwap (CAKE) Nedir?

pancakeswap

PancakeSwap, kripto paraları borç vererek değerlendirmek üzerine tasarlanmış merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamasıdır. PancakeSwap bir kişi ya da kurum tarafından oluşturulmamıştır. Anonim geliştiriciler tarafından başlatılan bir projedir. PancakeSwap’in yerel tokenı CAKE’dir. Eylül 2020’de kullanıma açılmıştır.

CAKE coin BNB Chain üzerine oluşturulmuş fayda ve yönetişim token’ıdır. PancakeSwap’teki IFO, yield farming ve diğer etkinliklere katılımda CAKE token kullanılır. Aynı zamanda CAKE token stake edilerek staking ödülü kazanılabilir. CAKE token stakerları, PancakeSwap yönetişiminde oy hakkına da sahip olur.

PancakeSwap projesi, kullanıcıların likidite havuzuna karşı alım satım işlemi yaptığı otomatik piyasa yapıcı modeli kullanan geniş bir alana dönüşmüştür. PancakeSwap projesinde, kripto para borsalarında kullanılan emir defteri sistemi bulunmamaktadır. Kullanıcılar doğrudan likidite havuzları üzerinden alım satım işlemlerini gerçekleştirirler. Kullanıcılar likidite sağlayarak yada varlıklarını havuza kilitleyerek CAKE kazanabilir.

pancakeswap 1

Bu projede düzenli aralıklarla piyango düzenlenmektedir. Kullanıcılar isterlerse ellerindeki CAKE token’lar karşılığında piyango bileti alırlar. Ortalama 6 saat süren bu süreçte, 1 ile 14 arasında dört sayı rastgele seçilir. Biletinde bu dört sayının aynı sırayla bulunduğu kullanıcılara piyango havuzunda toplanan paranın yarısı verilir. Kazananlara ödülleri dağıtılırken toplanan tokenların belli bir miktarı token yakım işlemi için ayrılır.

Merkezi olmayan borsalar, fiat para birimini desteklemediği için tıpkı diğer merkezi olmayan borsaların kullanımında olduğu gibi PancakeSwap’ı kullanmak için de bir kripto cüzdanı gereklidir. 

PancakeSwap avantaj ve dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kullanıcılar LP tokenları yatırmak ya da kilitlemek suretiyle ödül kazanmak için tokenlarını stake edebilmektedir. 
  • Kullanıcılar CAKE alım satımı yapabilir, cüzdanlarında saklayabilir ya da NFT kazanabilirler. 
  • Coin alım satım işlemi için PancakeSwap platformu birçok işlem kolaylığı sağlamaktadır. 

CAKE fiyatında görülen sert dalgalanmalar piyasa beklentisini olumsuz etkileyebilir. Bu tür dezavantajlar da mevcuttur.

PancakeSwap (CAKE) Coin’in dünyanın en popüler ve güvenilir kripto para borsalarından alınması mümkündür. PancakeSwap (CAKE) listelenen borsalardan bazıları şunlardır: Binance, Bybit, Gate.İo, KuCoin, DigiFinex, BKEX ve CoinTiger.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala