bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,068.36 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,041.59 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 574.40 2.42%
solana
Solana (SOL) $ 142.02 3.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52391 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460345 1.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13742 4.43%

Moody’s’ten Mango Markets Soruşturmasına Destek

moodysten mango markets sorusturmasina destek

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Mango Markets hacker’ına açılan soruşturmaya destek verdi. Moody’s’in açıklamasında, SEC ve CFTC’nin dolandırıcı olduğu iddia edilen kişiye karşı harekete geçmesinin DeFi için olumlu bir adım olduğu ifade edildi. Kuruluşa göre söz konusu gelişmeler, merkeziyetsiz finansı (DeFi) ‘daha güvenli bir ortam’ haline getirecek. ABD’li düzenleyiciler, Avraham Eisenberg‘i Mango Markets‘i manipüle etmekle suçlamıştı. Eisenberg’in Mango Markets’ten yaklaşık 116 milyon dolarlık kripto para çaldığını ifade edilmişti.

moodysten mango markets sorusturmasina destek2

Moody’s, Mango Markets Soruşturmasını Değerlendirdi

Moody’s, SEC ve CFTC’nin Mango Markets ile ilgili soruşturma hamlesini değerlendirdi. Moody’s Yatırımcı Servisi’nden Cristiano Ventricelli, göre piyasa manipülasyonuna karşı hareket geçilmesinin bütün endüstri için olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Ventricelli, düzenlenmesi zor bir alan olan DeFi endüstrisinde gözetimin iyileştirilebileceği ifade edildi. Raporda, daha güvenli ortamın merkeziyetsiz finansın genişlemesini sağlayacağı ifade edildi. Bireysel yatırımcıların yanı sıra bankalar gibi kurumsal yatırımcıların da ilgi gösterebileceği aktarıldı.

İddialara göre Eisenberg coin fiyatını yükseltmek için bir dizi MNGO satın alımı gerçekleştirdi ve daha sonra varlıkların satışını gerçekleştirdi. Eisenberg, 2022’nin son günlerinde Porto Riko’da tutuklanmıştı. Manipülasyon suçlamalarını reddeden Eisenberg, eylemlerinin ‘karlı bir ticaret stratejisinin bir parçası’ olduğunu ifade etmiş ve yasaları ihlal etmediğini iddia etmişti. Mango Labs da Eisenberg’e 47 milyon dolarlık dava açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala