bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,776.55 4.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.90 3.34%
bnb
BNB (BNB) $ 579.37 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 142.40 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526013 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467449 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139892 5.19%

MetaMask’e Stacks (STX) Eklenir mi?

tarayici cuzdani metamask nft destegi ekliyor

Stacks, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağ olmadığı için MetaMask Cüzdanınıza eklenemez. Bu nedenle kullanıcıların MetaMask’e alternatif bir Stacks cüzdanı kullanmaları gerekiyor.

Bu yazımızda biz MetaMask alternatifi Stacks cüzdanı olarak Hiro Wallet’ı kullanacağız. Hiro Wallet, 280.000’i aşkın kullanıcıya sahip ve tüm Stacks uygulamalarını, STX alım satımını ve Bitcoin Ordinals olarak da adlandırılan Bitcoin NFT’leri gibi yeni özellikleri destekliyor.

MetaMask’e Stacks Ağı Eklenir mi?

Stacks, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağ olmadığından MetaMask’e eklenemez. Bu nedenle kullanıcıların alternatif bir Stacks cüzdanı kullanması gerekiyor. Biz bu yazımızda alternatif Stacks cüzdanlarından Hiro Wallet’ı nasıl indirip kurabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Stacks Cüzdanı Nasıl Kurulur?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Stacks için kullanabileceğinizi cüzdanlardan biri de Hiro Wallet. Çok çeşitli özelliklere ve Stacks stake etme desteğine sahip olan Hiro Wallet, Bitcoin ve Stacks için en çok tercih edilen katman-2 cüzdanlarından bir tanesi. Hızlı bir şekilde Hiro Wallet hesabı oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Hiro Wallet sitesini ziyarete din ve ‘Install Hiro Wallet’ seçeneğine tıklayın.
  2. Adımları takip ederek Hiro Wallet’ı kurun. (Bu süreç MetaMask‘tekine oldukça benziyor.)
  3. Kurtarma anahtarlarınızı güvenli bir yere not edin.
  4. Artık Stacks ağını kullanmaya hazırsınız!
Hiro Wallet nedir
Hiro Wallet nedir?

Stacks Nedir?

Stacks, Bitcoin katman-2 ölçeklendirme çözümü olarak adlandırılıyor. Bitcoin blockchain’i üzerinde geliştirilen bir katman-2 çözümü olan Stacks, Bitcoin ağında merkezsiz uygulamaların, akıllı sözleşmelerin ve token’lerin geliştirilmesine olanak sağlıyor. Stacks’in ağdaki işlem ücretlerinin ödenmesi ve diğer işlevler için kullanılan bir platform token’ı da bulunuyor. STX olarak adlandırılan token ayrıca ağdaki yönetişim faaliyetleri için de kullanılabiliyor.

Editörün Notu:

Kısaca tekrar özetlemek gerekirse Stacks, Bitcoin blockchain’i üzerinde geliştirilmiş bir katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Stacks, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu olmadığından MetaMask’e eklenemez. Bunun yerine MetaMask alternatifi Stacks ve Bitcoin cüzdanı olan Hiro Wallet tercih edilebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala