bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,404.99 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.45 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 583.69 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.83 0.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527745 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456398 2.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160795 6.89%

MetaMask’e EOS Ağı Nasıl Eklenir?

metamask eos btch

Ne yazık ki EOS ana ağını MetaMask’e eklemek mümkün değil. Çünkü EOS, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağ değil ve Solidity programlama diliyle geliştirilmedi.

EOS, MetaMask’e Eklenir mi?

Kısaca cevaplamak gerekirse “hayır”. EOS.io blockchain’i şu anda MetaMask ile uyumlu değil çünkü C++ adlı farklı bir programlama dilinde yazılmıştır. Bununla birlikte EOS ekibi EOSIO EVM adlı EVM uyumlu bir ağ geliştiriyor ve bu ağın testnet süreci devam ediyor.

EOS testnet’ine katılmak için aşağıdaki bilgileri MetaMask cüzdanınıza ekleyebilirsiniz.

  • Network Name: EOS Mainnet
  • Network URL: https://api.eosargentina.io
  • Chain ID: 59
  • Currency Symbol: EOS
  • Block Explorer URL: https://bloks.eosargentina.io

En İyi EOS Cüzdanı Hangisi?

EOS ağındaki uygulamalarla etkileşime girmek için kullanabileceğiniz en popüler cüzdan MathWallet. Android, iOS cihazlara ve Chrome tarayıcısına eklenti olarak indirilebilen MathWallet aracılığıyla kullanıcılar EOS ağındaki yerel token’leri güvenli bir şekilde alabilir, gönderebilir ve saklayabilir.

MathWallet’ın yatırımcıları arasında Binance Labs, Amber Group, Multicoin Capital ve diğer önde gelen fonlar yer alıyor.

MathWallet
MathWallet: Most Popular EOS Wallet.

EOS Nedir?

EOS, merkezsiz uygulamaların (dApps) geliştirilmesi odaklı bir blockchain ağı. Cayman Adaları merkezli şirket block.one tarafından oluşturuldu 2018 yılının Haziran ayında piyasaya sürüldü.

EOS, Delegated Proof-of-Stake (DPoS) konsensüs mekanizmasını kullanır ve saniyede milyonlarca işlemi gerçekleştirebiliyor.

Editörün Notu:

Sonuç olarak EOS ağında MetaMask alternatifi bir cüzdan arıyorsanız MathWallet’ı tercih edebilirsiniz. EOS ağında dApp geliştirmekle ilgileniyorsanız, geliştirme sürecinizi kolaylaştırmaya yardımcı olmak için Scatter, LiquidApps ve EOS Studio gibi araçları da kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda MetaMask’e EOS ağının eklenemeyeceğini bunun yerine EOS geliştiricileri EOSIO EVM adlı EVM uyumlu bir ağ geliştiriyor ve bu ağın testnet süreci devam ediyor. MetaMask’a testnet’i yukardaki blockchain detaylarını girerek ekleyebilirsiniz.

Bununla birlikte MathWallet kullanmadan önce cüzdanın size uygun olup olmadığını öğrenmek için kendi araştırmalarınızı yapmayı unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala