bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,827.64 6.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.75 3.72%
bnb
BNB (BNB) $ 584.41 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 161.80 12.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519033 3.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460584 7.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156332 7.12%

Merakla Beklenen Fed Tutanakları Yayımlandı

Merakla Beklenen Fed Tutanaklari Açiklandi

ABD Merkez Bankası (FED), bir süredir merakla beklenen FOMC tutanaklarını açıkladı. Tutanakta ileriye dönük faiz ve enflasyon konularına yer verildi.

Paylaşılan tutanakta, aylık olarak 95 milyar dolar varlık azaltımı uygun bulundu. Ek olarak Fed üyelerinin çoğunluğu ise bir ya da daha fazla olmak üzere 50 baz puanlık faiz artırımın gerekli olabileceğini belirtti.

Diğer taraftan bilançoda hazine menkul kıymetleri için aylık 60 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler için de 35 milyar dolar azaltmayı kabul edildi. Ancak bu katılımcıların bir kısmı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile bağlantılı daha büyük kısa vadeli belirsizliğin ışığında, bu toplantıda 25 baz puanlık bir artışın uygun olacağına karar verdiklerini belirttiler

Merakla Beklenen Fed Tutanaklari Açiklandi

Fed Tutanakları Açıklandı: Görüşler Faiz Artırımında Hemfikir

Fed tarafından açıklanan FOMC tutanaklarına göre komite katılımcıları, Komite’nin federal fon oranı için hedef aralıkta artışlara başlama yaklaşımının ve devam eden artışların muhtemel olduğunu belirtmenin tam olarak garanti edildiğine karar verdiler. 

Ayrıca, ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olarak daha sıkı bir politika duruşuna geçilmesinin garanti edilebileceğini kaydettiler. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala