bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,841.84 6.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.79 3.97%
bnb
BNB (BNB) $ 588.06 4.83%
solana
Solana (SOL) $ 144.20 4.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530679 2.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467547 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147419 11.73%

Kurumsal Yatırımcılar Dijital Varlık Pazarına Girme Konusunda Neden Daha Az İstekliler?

Bitcoin kurumsal yatırımcılar

Kripto para birimlerinin, Bitcoin için ile birlikte patlaması 10 yıldan fazla sürdü. Perakende yatırımcılar büyük bir keyif ile kripto paralara dalıyorlar, ancak kurumsal yatırımcılar dijital varlık pazarına girme konusunda isteksiz görünüyorlar ve güvenlik ve uyumla ilgili endişeleri büyük ölçüde belirtiyorlar.

Yine de sektördeki değişiklikler Wall Street’i cezbedebilir. Bloomberg de dahil olmak üzere piyasada yer alan kişiler, kurumsal yatırımcıların ve diğer büyük oyuncuların – emeklilik fonları işleten varlık yöneticileri, aile yatırımları ve benzeri artı bazı riskten korunma fonu yöneticileri – Amerikalıların yaklaşık %27’sinin kripto para birimini aldığını bildirdi. Artık bu kişiler Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahipler.

Dijital varlık ticareti yapmaya açık kurumsal yatırımcıların sayısı artıyor olsa da, bu piyasada çoğunlukla eksik olan, Wall Street’teki büyük finansal kurumlarda bulunan yüksek güvenlik ve düzenleme uyum standartlarına sahip bir ticaret alanıdır.

Dijital Varlıkları Kurumsal Yatırımcılar için Daha Çekici Hale Getirmek

Blockchain’e dayanarak, kripto para birimleri; teknolojinin anonimlik gibi çeşitli özelliklerini miras alır. Bununla birlikte, kriptografik anahtarlar gibi niteliklerin, özellikle anahtar depolamanın biraz daha zor olduğu kanıtlanmıştır. Çalınan anahtarlar, yaygın bir olay olmasa da, gerçekten de kripto para mülkiyeti için bir tehlikedir.

Büyük güvenlik ihlalleri, kurumsal yatırımcıları kısmen oyundaki daha büyük sermaye ve uygulanmadığına inandıkları katı yasal düzenlemeler dahilinde çalışma yükümlülüğü nedeniyle, endüstride büyük bir pay elde etmeye karşı temkinli olmaya itmiştir.

Kurumsal yatırımcıların kripto paralar konusunda iştahını açığa çıkarmak, geleneksel yatırımlarda bulunan tüm standartların aynısını gerektirir: güvenlik, fırsat ve düzenlemelere bağlılık.

Dünya Genelinde Kripto Para Düzenlemesi

Küresel olarak hükümetler, kripto para birimine yönelik özel düzenlemeler oluşturarak potansiyel kripto borsası güvenlik ihlallerine ve diğer yasadışı faaliyetlere yanıt veriyor.

Örneğin, Mt. 2014 Gox kripto para borsası, Japonya endüstri için bir dizi kural uyguladı. Malta, Cebelitarık ve Doğu Asya’daki diğer ülkeler de dahil olmak üzere diğer ülkelerde de şirketleri cezbetmeyi umuyordu.

Daha yakın zamanlarda, muhtemelen Facebook’un Libra ile sektöre girmesi beklenen başka ülkeler de harekete geçti. Şubat 2020’de ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin sektörde “önemli yeni gereklilikler” sunarken , Avrupa Birliği Beşinci Para Aklama ile Mücadele Direktifi (5AMLD) Avrupa kripto para borsalarının dijital varlık suçlarına karşı daha fazla koruma sağlamasını istedi.

İster yasalarca zorunlu olsun ister olmasın; borsalar kullanıcıları siber saldırılardan, sahtekarlık, dijital hack, kara para aklama ve diğer yasadışı faaliyetlerden korudukları bilgisiyle uyum konularını ciddiye alıyor.

Temel ilkeler kurumların dürüstlük, dürüstlük, profesyonellik ve önce müşteri yaklaşımıyla faaliyet göstermesini; makul durum tespiti, siber güvenlik korumaları, sorumlu kurumsal yönetişim ve müşteri varlıklarının korunmasını taahhüt etmek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala