bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,285.88 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,982.24 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 565.54 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 136.98 1.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516855 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448582 1.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132632 0.90%

Kriptoda 2023’e damgasını vuran kadınlar

btch

Kripto piyasası geçtiğimiz yılı oldukça hareketli geçirirken, sektörde görev üstlenen üst düzey kadın yöneticiler 2023’te ağırlıklarını iyiden iyiye hissettirdi. Toplumun her alanında çeşitli eşitsizliklerle karşı karşıya kalan kadınlar günümüzde kripto paraların geleceğinin belirlenmesinde daha aktif bir rol oynadı. Teknoloji ve finansın birleştiği kripto para dünyasının iki tarafında da birçok kadın sektör gelişiminde büyük görevler üstlendi. Bu yazımızda 2023 yılı sona ermek üzereyken sektörde iz bırakan kadınları ele alacağız.

ARK Invest kurucusu Cathie Wood

Dokuz sene önce ARK Invest isimli varlık yönetim şirketini kuran Cathie Wood, bu sene kripto para dünyasında adından sıkça bahsettirdi. Şirketin CEO’su ve baş yatırım yöneticiliğine devam eden Wood, ARK Invest bünyesindeki yatırım fonlarına kripto para şirketlerini ekleyerek müşterilerine büyük kârlar sağladı.

ark invest ceosu cathie wooddan fed elestirisida

ABD merkezli kripto borsası Coinbase’in karşı karşıya kaldığı davaya rağmen Coinbase hissesi (COIN) satın almaktan çekinmeyen ARK Invest, yılın ikinci çeyreğinde 3 milyon adet hisseyi ortalama 59 dolar maliyetle portföyüne ekledi. Söz konusu hisse senetlerinin fiyatı günümüzde 170 doların üzerine çıktı.

ABD’deki Binance borsası hakkındaki soruşturmaları takip eden Cathie Wood, Coinbase’in bu durumdan kârlı çıkacağına dair iddialı yorumlarıyla yaz aylarına damga vurmuştu.

Wood’un yönetimindeki ARK Invest, günümüzde kâr ettiği Coinbase hisselerinin ağırlığını azaltırken 21Shares ile birlikte bir spot Bitcoin ETF’i listelemek için SEC’den onay bekliyor.

SEC’in korkusuz üyesi Hester Pierce

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketleri üzerinde 2023’de büyük baskı kurdu. Komisyon Binance, Coinbase, Paxos, Tether ve Circle gibi sayısız kuruluşa soruşturmalar açarken SEC üyelerinden Hester Pierce keyfi uygulamaların karşısında durdu.

hester peirce stablecoin duzenlemeleri icin cagrida bulundu

Pierce, komisyon başkanı Gary Gensler’ı sene içinde açıkça eleştiri yağmuruna tuttu. Gensler’ın spot Bitcoin ETF başvurularını değerlendirken tutarsız davrandığının altını çizdi. SEC üyesi Heser Pierce, fırsat bulduğu her konferans ve etkinlikte diğer ülkelerde regülasyonların netleşmesine rağmen ABD’de keyfi uygulamaların ülkeye zarar verdiğini paylaştı.

Pierce’in SEC üyesi olmasına rağmen kripto konusundaki görüşlerini korkusuzca dile getirmesi büyük takdir topladı.

Bitcoin geliştiricisi Elizabeth Stark

Yıla damgasını vuran kadın blokzincir geliştiricilerinden Elizabeth Stark, CEO’su olduğu Lightning Labs ile Bitcoin (BTC) ağına büyük katkı sağladı. Lider kripto paranın günümüze göre yavaş kalan ağ işleyişine katman-2 çözümü Lightning Network’ü geliştiren şirket son yıllarda büyük atılım yaptı.

elizabeth stark

Stark ve ekibinin geliştirdiği Lightning Network üzerindeki yönlendirilmiş işlemler son iki senede 10 kattan fazla artış gösterdi. 2023 yılında kullanıcıların hayatını kolaylaştıran birçok güncellemeyi hayata geçiren şirket, Bitcoin işlem maliyetlerinin büyük oranda düşmesini sağladı.

Yakın dünya tarihindeki eşitsizlikler kadınların iş dünyasına katılımını zorlaştırırken günümüzde blokzincir teknolojisi ve merkeziyetsiz araçlar yeni fırsatlar yaratıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala