bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,821.64 6.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.51 3.62%
bnb
BNB (BNB) $ 581.80 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 161.97 12.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518716 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459676 7.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155843 7.14%

Kazakistan’daki Bitcoin Madencileri BTC Fiyatıyla İlişkili Vergi Ödeyecek

kazakistandaki bitcoin madencileri btc fiyatiyla iliskili vergi odeyecek

Bilindiği üzere Kazakistan, kripto madenciliği açısından önemli bir konuma sahip. Bunun yanında Kazakistan ülkede kripto para madenciliği yapan kuruluşlar için vergiyi artırmak için adımlar atıyor. Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Alibek Kuantyrov’un yaptığı açıklamaya göre, Bitcoin madencilerinden alınacak vergiyi çıkarılan kripto para biriminin piyasa değerine göre hesaplamayı düşünüyor.

Kazakistan, Bitcoin Fiyatına Bağlı Vergilendirme Sistemi Getirmeyi Düşüyor

Çin’in baskılarından sonra Bitcoin (BTC) madencileri için çekici ülkelerden biri haline gelen Kazakistan, sık sık kripto madenciliği konusunda attığı adımlar ile dikkatleri üzerine çekiyor.

kazakistandaki bitcoin madencileri btc fiyatiyla iliskili vergi odeyecek

Kazakistan hükümeti, kripto para madencileri için vergi yükünü artırmaya hazırlanıyor ve yeni oranı, basılan kripto para biriminin değerine bağlamayı planlıyor. Ayrıca bazı yetkililer, böyle bir yaklaşımın devlet bütçesi üzerinde olumlu bir etkisi olacağına düşünüyor.

 Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Alibek Kuantyrov konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Madencilerin vergi yükünü artırmayı düşünüyoruz. Şu anda, madencilerin vergi oranını kripto para biriminin değerine bağlamayı da düşünüyoruz. Kripto büyürse, bütçe için iyi olacak.

Ayrıca belirtmek gerekirse Kazakistan’da faaliyet gösteren madenciler şu anda tüketilen elektrik için ek ücret ödüyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala