bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,068.36 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,041.59 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 574.40 2.42%
solana
Solana (SOL) $ 142.02 3.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52391 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460345 1.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13742 4.43%

Hindistan, Blockchain ve Web3 Alanındaki Çalışmalarını Hızlandırıyor

hindistan blockchain ve web3 alanindaki calismalarini hizlandiriyor

Son dönemde birçok ülke ve şirket Blockchain teknolojisi ile yakından ilgileniyor. Bu kez Hindistan’ın Blockchain alanında çalışmalar yapan paydaşlar, ülkede Blockchain ve Web3’ün benimsenmesi için 40’tan fazla etkileyici ile yeni bir forum oluşturdu.

Hindistan’dan Blockchain Hamlesi

Yerel bir medya raporuna göre; Hindistan Blockchain Forumu, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), metaverse, NFT’ler ve diğerleri gibi alanlarda Özel İlgi Grupları (SIG) kuruyor. Söz konusu bu forum, Web3 teknolojilerinin benimsenmesini desteklemek için akademi ve araştırma enstitüleri ile iş birliği yapmanın yanı sıra Hindistan genelinde topluluk bölümleri oluşturmayı planlıyor.

hindistan blockchain ve web3 alanindaki calismalarini hizlandiriyora

Kurucu üyeler arasında CEO (CEO) Prasanna Lohar, Block Stack; İdealabs FutureTech Ventures’ın Kurucusu ve CEO’su Pankaj Diwan; Vara Technologies Siber Güvenlik Başkanı Col Inderjit Singh; Sharat Chandra, Blockchain Evangelisti; ve Secure Kloud Technologies’in Baş İş Yöneticisi Srinivas Mahankali yer alıyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse forum dünyanın en büyük Web3 topluluğunu oluşturmaya çalıştığı için paydaşlara üyelik açacak. Hatırlatmak gerekirse Hindistan, 1 Nisan’dan itibaren tüm kripto gelirlerine yüzde 30 vergi ve 10.000 Hindistan rupisinin (yaklaşık 125 dolar) üzerindeki işlemlerde kaynağında yüzde 1 vergi indirimi getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala